Какво се случва в тялото ви, когато пиете вода с мед

Една от най-полезните храни, които консумираме в продължение на векове е медът. Той е чудесен заместител на бялата захар, може да се използва за подхранване на косата, третиране на леки кожни изгаряния, но добавен в чаша с хладка или топла вода има още здравословни ползи за организма. Вижте някои от тях.

Запазва кожата по-дълго млада

Знаете, че в повечето домашни маски за лице винаги присъства и медът. Той е страхотен овлажнител за кожата. Неговите съставки действат като анти стареещи и анти бактериални агенти. Медът има способността да абсорбира и задържа влагата, което подхранва кожата не само отвън, като маска, но и вътрешно, когато се приеме. В резултат тя е по-мека и еластична.

Медът отключва защитните механизми на организма

Медът е един от най-добрите имуностимуланти. Той е богат на полезни минерали, витамини, флавоноиди и ензими, които поддържат червата чисти и здрави. Здравето на червата е пряко свързано с имунитета.

Когато приемете лъжичка мед с малко вода той промива тялото ви от натрупаните токсини и подобрява подвижността и здравето на червата.

Намалява кашлицата и болките в гърлото

Ако страдате от кашлица причинена от настинки, сезонни алергии, студ, или имате неразположения в гърлото, разтворете малко мед в хладка вода и изпийте напитката. Това ще облекчи възпаленото гърло, ще помогне по-бързо да елиминирате упоритата кашлица и ще прочисти дробовете ви.

Подпомага храносмилането

Здравето на червата е пряко свързано с общото здравословно състояние. Ако страдате от запек, подут корем, газове, веднага си разтворете мед в малко количество вода.
Медът има способността да неутрализира излишните газове, успокоява стомаха след преяждане, а ако започвате деня си с напитка от мед и вода, много скоро ще забравите за запека.

Помага при загубата на тегло

Пиенето на топла вода с мед и няколко капки лимонов сок е част от повечето детоксикиращи програми и диети. Ето защо, ако спазвате диета, винаги преди закуската изпивайте по една такава медена напитка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *