Какво се случва с тялото, ако пием картофен сок всеки ден

Всички сме свикнали да използваме картофите като част от различни ястия и изобщо не сме се замисляли, че зеленчукът може да се използва за лечебни цели. 

Оказва се, че картофеният сок има уникални свойства, ако се пие всеки ден. 

Картофеният сок съдържа огромно количество полезни микроелементи, много витамини, аскорбинова и никотинова киселина, нишесте.

Полезните свойства на картофения сок са най-вече елиминиране и профилактика на заболявания, свързани с храносмилателната система.

Картофеният сок ще помогне да се справите с възпалението на стомашно-чревната лигавица.  Препоръчва се да се приема ежедневно за хора със стомашни язви, гастрит и панкреатит.

В допълнение, някои експерти отбелязват, че редовната консумация на сок от картофи помага за предотвратяване на рак, а също така служи за укрепване на имунната система и прочистване на организма от токсини и токсини.

Приготвянето на картофения сок е много лесно: Трябва да настържете картофът на ренде и да източите изникващата течност в отделен съд.

Добавете малко мед и лимон към сока за вкус и разбъркайте. Картофеният сок е готов за пиене.

Важно е да пиете само прясно приготвен сок от картофи. Редовната консумация на картофения сок е възможна за не повече от месец, след което трябва да си вземете почивка.

Специалист може да предложи оптималното „лечение с картофи“ за вас, пише zdrave.to.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *