Какво се случва с тялото ви, ако спите на ляво

Смята се, че човек не трябва да спи на лявата си страна, тъй като е вредно за сърцето. Въпреки това учените от Германия посочиха 6 причини, поради които сън в тази позиция би допринесло за нашето здраве. 

Претоварване на стомаха Спящият на лявата страна помага стомашният сок да остава в стомаха, вместо да навлиза в хранопровода. Сънят на дясно има обратен ефект, който може да предизвика киселини. Особено се препоръчва да спите на лявата страна след хранене с пикантна храна. 

Защита от хъркане Когато спим по гръб, мускулите на езика и гърлото изглежда са в контакт с фаринкса, което причинява различни неприятни звуци, когато въздухът преминава. Спането на лявата страна поставя тези мускули в неутрално положение и предотвратява хъркането. Също така на ляво се препоръчва да спите ако сте жертви на обструктивна сънна апнея. 

Подобряване на храносмилането Спането от лявата страна улеснява движението на храносмилателните отпадъчни продукти от тънките черва до дебелото черво. В резултат на това храносмилането се подобрява. 

Здрава лимфна система В тази позиция тялото получава достатъчно време, за да отстрани токсините, отпадъците и лимфната течност. Факт е, че лявата лимфна страна на нашето тяло е основната, и в тази позиция ние стимулираме нейното почистване. 

Подобряване на кръвообращениетоСпането на лявата страна е полезно за бременни жени, тъй като това оптимизира притока на кръв към плода, сърцето и бъбреците. И тъй като кръвообращението се подобрява, сънят на ляво е полезен за пациенти с разширени вени. 

Други ползи

Спането от лявата страна подобрява здравето на сърцето, далака, предпазва от болки в гърба и шията и също така облекчава гръбначния стълб. / Zdrave.to

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *