HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Какво се случи с малката Емма, която насилствено бе отнета от майка й

През август миналата година беше отвлечена Емма – дете на българка и унгарец. Бащата изведе от България момичето без знанието на майката Деница Димитрова. Два месеца и половина по-късно, с помощта на унгарските и българските власти, Емма беше върната на майка й.

На 1 август 2016 година Деница има среща с бащата на детето й в столичен мол. Тогава и Емма изчезва с баща си. В продължение на седмици детето е в неизвестност и се издирва от Интерпол.

Деница и съпругът й Ищван се запознават през 2012 г. в Ливан. Женят се в България. Малко след това обаче жената разбира, че е направила грешка. Съди го за домашно насилие. Опитва се да получи развод. Без да знае Деница, съпругът й прави същото, но в Унгария.

Два месеца и половина след изчезването на Емма, при акция на унгарската полиция, момиченцето е върнато на майка й. Оказва се, че детето е било изведено от България с документи, издадени без знанието на Деница.

„Съдебните битки ще отнемат доста време. Съпругът ми образува наказателно дело по обвинение, че съм се явила по националните медии и съм разказала за стореното от него. Тази битка отдавна надхвърли битката за детето и е изцяло насочена да бъда унищожена с всякакви възможни средства”, обясни майката пред „Събуди се”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *