Какво следва след ареста на Северин Красимиров

„Не мога да повярвам, че аз съм го направил” – това каза в петък Северин Красимиров, обвинен в това, че е изнасилил и убил русенската журналистка Виктория Маринова. Той говори за първи път след екстрадирането му от Германия.

Въпреки всички събрани доказателства и признанията, все още има хора, които не са напълно убедени, че именно Северин е извършителят на убийството, предава Нова телевизия. Пред журналисти той обясни, че не помни част от нещата, които са се случили във фаталния ден, защото бил дрогиран. Взел наркотици, наречени „кристали”. Случайно нападнал Виктория, защото стигнали до пререкания на алеята край Дунав, след като се блъснали случайно. Адвокатът на Северин обаче го прекъсна и разказът му приключи.

Пред полицаите не е говорил за изнасилването на Виктория Маринова. Няма ясно обяснение защо. Факт е обаче, че за него има неоспорими доказателства.

Какво следва?

Трудна ще бъде оттук нататък защитата на Северин. Служебният му адвокат Иван Дойнов поиска делото да бъде при закрити врати, за да не станат ясни подробности от разследването. Адвокатът му също поиска той да остане в ареста за постоянно, защото навън би било опасно за него, тъй като може да се стигне до саморазправа. На Красимиров са повдигнати две обвинения – за изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Взета му е ДНК проба, а направеният преглед е установил, че физическото му състояние е добро.

Северин има право да обжалва наложената мярка в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. До даването на ход на делото той ще остане в следствения арест в Русе.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *