Какво става? От началото на годината на остров Крит са изчезнали шест българки

От началото на годината на остров Крит са изчезнали шест българки. Само от началото на настоящия месец изчезналите са две, а една се удави.

„Полицията на остров Крит работи по няколо версии около тази истинска мистерия, коментира Бойка Атанасова. – Едната е, че става дума за случайност, но има вероятност и това да не е. В Крит българската диаспора е малка и хората се познават добре.

Знае се, че двете изчезнали момичета са съответно на 37 и 38 години. Жената, която се удави е на 60 години.

Едната от изчезналите е била бременна. Работила е на две места – до обяд шивачка, а вечер в таверна, където е помагала в кухнята. Ласкави са отзивите на работодателите й. Била работлива и скромна девойка. Подготвяла се е сама да си гледа детето.

Втората е помагала в таверна.

Удавената жена пък живяла с грък. През зимата двамата са живели в Янина, а през лятото на остров Крит. За нея се предполага, че е паднала от скала. Не се знае дали двамата с мъжа й са били на почивка“.

Атанасова разяснява, че ситуацията около разследването се усложнява сериозно и от това, че остров Крит е известен с това, че на практика е държава в държавата.

„След последните събития около българките е факт, че отношението към българките сериозно се подобри, добави в ефира на Нова тв  Атанасова. – По офиицални данни на остров Крит живеят между 18 000 и 20 000 българи. Неофицилано обаче броят им може да достигне и до 80 000.

Основно българите в Крит работят в сверата на услугите, туризма. Берат маслини и портокали“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *