HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

КАКВО СТАВА! Петима колабираха за ден в Благоевград

Петима колабирали и двама с тежки алергии са обслужени в събота от спешните медици.

27-годишен от Благоевград е приет с алергичен обрив в спешно отделение, младежът използвал нов крем за лице и изведнъж след излагане на слънце получил силен обрив, който обхванал и тялото му. Състоянието му е стабилизирано, алергичната реакция е овладяна и е освободен за домашно лечение.

Едновременно са обслужени от спешните екипи и петима припаднали. Инцидентите станали в събота в рамките на два часа, от 11,00 до 13,00 часа, когато градусите на открито скочиха над 25 градуса в Благоевград.

60-годишна благоевградчанка колабирала на входа на болницата и веднага е приета в спешно отделение. Тя се оплаквала от световъртеж, установено е, че кръвното й налягане рязко спаднало.

По същото време възрастен мъж, около 80-годишен, припаднал в района на гробищния парк, при него се касае за неврологичен проблем и е настанен за лечение в болница ПУЛС – Благоевград.

Още трима припаднали на възраст 40-50 години са обслужени от дежурните медици. 45-годишен колабирал в неделя около 11,00 часа в района жп гарата пред  хипермаркет „Лидъл“ и стреснал минувачи, които  подали сигнал на тел. 112. На помощ на припадналия се притекли граждани, при пристигане на място на спешен екип колабиралият мъж отказал лекарска помощ, същият бил прекалили с алкохола.

Медиците предупреждават, че амплитудите във времето влияят на хората и е необходим период за адаптация към по-високите температури, хронично болните със сърдечносъдови заболявания и малки деца да избягват директно излагане на слънчеви лъчи между 11,00 и 16,00 часа. Ако е необходимо излизане навън, задължително да носят със себе си бутилка с вода и шапка на главата.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *