Кактусите привличат лош късмет в дома

Имали ли сте някога чувството, че изведнъж неуспехите в живота ви са много повече от обикновено? Едва ли сте подозирали, че корените на тези неуспехи се крият в саксиите с любимите ви стайни растения.

Малко хора знаят, че елегантният коледен кактус отдавна се смята за вредно растение, пише ретро.бг. Има поверие, според което, ако цъфтежът на кактуса се забави, това предвещава болести и провали на своите притежатели. А растението, което изобщо не цъфти, обещава раздори в семейството, чести конфликти и дори развод. Друго растение, което трябва да изхвърлите по-скоро, е декоративната папрат. Езотериците наричат това растение енергиен вампир и твърдят, че човекът, който го държи у дома, най-често изпитва слабост, прекомерна загуба на сила и безпричинна апатия. Що се отнася до реалната заплаха, тези растения са носители на доста силни алергени, които могат да причинят сериозна вреда на здравето на човек, чувствителен към тях.

Колкото и да е жалко да си признаем, но любимите на мнозина кактуси се оказват не най-приятните съквартиранти (особено за младите момичета). Ако вярвате в поверия, това растение изключително негативно се отразява на личния живот и унищожава женското щастие. Ако наистина не искате да се разделяте напълно с любимата си саксия, тя трябва да бъде поставена възможно най-далече от спалнята (например в кухнята или коридора).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *