Какъв е даскалът според зодията

Овен
Изживява се като тренер Ако симпатичната учителка по английски, въпреки крехката си външност, се държи като тренор по ръгби, ако нахъсва подопечните си да кълват неправилните глаголи, все едно са деца-монаси от филм за Шао-Лин, може би е родена под знака на Овена. Тя знае, че нейният предмет е най-важен, затова не приема извинения от рода на “Не сме учили, защото имахме тест по математика”. Горко на тези, които са по-бавни и загряват като албански реотани. Даскалицата Овен може да излезе от кожата си само след три минути в компанията на такъв ученик.

Телец
Има си любимци Неясно по какви причини анкета в интернет е избрала Телците за най-неприятните учители. Според гласувалите те били твърде упорити и никога не признавали грешките си. Имали си любимци и, като си съставели мнение за даден ученик, рядко го променяли. Но принципно учителят Телец е спокоен и уравновесен човек, безкрайно търпелив и към бавно загряващите, и към разсеяните, и към децата с проблеми в семейството. Той е винаги готов да обясни не два, а три пъти бавно и подробно всеки урок. Харесва “читанките”, но будните “читанки”. Талантът му е да открива таланти.

Близнаци
Извор на знания Интелектуалката, която поглежда с презрение към класа и обявява: “Вие сте пълни профани.” Независимо какво преподават, часовете на Близнаците са винаги шармантни. Ако учите за Шекспир, ще ви разкажат, че е бил гей, в час по химия като нищо може да ви обяснят как се прави барут или бомба с амониева селитра. Не се придържат към учебника. От тях може да се научи широк спектър от знания не само по училищните дисциплини, но и за живота въобще. От учениците си очакват да са също така отворени за нови знания и да имат интерес буквално към всичко. Ценят нестандартните хора.

Рак
Майчица или бащица Децата обикновено обожават учителката си Рак, защото е грижовна и отзивчива, като същинска втора майчица. Тя е душеприказчик, съветник и пръв приятел на учениците си. Намесва се там, където родителите са безсилни. Знае всичко за всички – кой в кого е влюбен, кои в класа се мразят, чии родители се развеждат, кого го пердашат вкъщи и т.н. Понякога се проявява като лош педагог и прави прекалено много компромиси с дисциплината. Въпреки, или тъкмо заради тези си качества, Раците може да са и едни от най-лошите учители. Понякога може да бъдат несправедливи и отмъстителни.

Лъв
Държи на дисциплината Той влиза в първия ден след лятната ваканция и казва: “Извадете лист и химикал.” И дава тест. Дисциплината е важна за него. Лъвът не позволява своеволия в часовете си. Затова и смята за уместно да стегне редиците още от първия час, с апломб. Но децата не му се сърдят. Уроците му винаги са интересни и забавни. Методите на преподаване – иновативни. Учителят Лъв има добро самочувствие. Приятно му е да се изправи пред класа – учениците са най-добрата му аудитория. Те са там, за да оценят доброто му облекло, уместните шеги и компетентността му.

Дева
В класа му редовно плачат Типично поведение за преподавател, роден под този знак, е че задължително държи учениците до края на часа. Девите са от тези, заради които децата плачат. Толкова са взискателни, че почти след всеки час някой от класа рони тежки сълзи, свит в някой ъгъл. Плачат не защото се чувстват неоценени или обидени, а от безсилие и мъка, че са разочаровали любимия учител. Всички деца още от първи клас трябва да бъдат инструктирани, че на учител Дева не е възможно да се угоди. Това превръща евентуалната похвала на учителя Дева в нещо безценно.

Везни
Ларж в оценките Има учители, които много обичат да пускат филми на класа. За час по история – исторически, по география – Нешънъл джиографик, по пеене – за композитори. Да не говорим за игралните филми, с които уж обогатяват културата на учениците си. Учителите Везни са доста шантави и непредвидими. Те са едни от най-симпатичните даскали – ларж са в оценките. В часовете им е приятно. Комуникацията тече свободно в двете посоки и учениците все пак усвояват материала. Едно предупреждение: не противоречете и не влизайте в спор с тези мили хора!

Скорпион
Не му минават глупости На него не му минават никакви глупости. Ако класът има стандартни номера за отклоняване на вниманието, най- добре да не ги прилага тъкмо на на него – да не вземе да се вбеси. Учителят Скорпион не е тук, за да ви се хареса или да си играе с вас на шикалки. Той е дошъл да преподава. Дали ще е философия, езици или музика, при всички случаи се е постарал да си подготви уроците. Знанията, с които иска насила да напълни незрелите глави на учениците си, са задълбочени и на академично ниво. Скорпионът отбелязва справедливо напредъка на учениците си.

Стрелец
И хулиганите го харесват Учителите Стрелци обикновено са любимци на учениците. Скуката няма място в часовете на родените под този знак, тъй като те влагат въображение и умеят да превърнат и най-досадните задачи в игра. Няма опасност някой ученик да бъде ощетен в оценките, тъй като Стрелците по правило ги завишават от съчувствие към децата. Умеят да влезат под кожата и да спечелят на своя страна дори и най-изпечените хулигани. Понякога обаче се случва учител Стрелец да вземе твърде присърце задълженията си и да се превърне в по-голям цербер и от Девата.

Козирог
Учението не е игра Сериозният господин с костюм, който рядко се усмихва, е роден под знака на Козирог. Той държи домашните да са изрядно оформени и четливо написани и примерно може да напише двойка за това, че ученикът не е начертал поле в тетрадката си. Води си списък с провиненията и добрите дела на всеки ученик. Учителите Козирози по правило презират медодите на учителите Стрелци. За Козирога ученето е тежък и сериозен процес, който трябва да протича с необходимото количество мъка. Накрая ученикът трябва да е изтормозен, изстискан от зор, но да е запомнил всичко важно от урока.

Водолей
Дружелюбен, не се заяжда На бас, че вече е накарал учениците да идват в класовете му с таблети. Той е обявил, че хартиени учебници и тетрадки не им трябват и домашните ще се предават по имейл. Част от обучението ще бъде посещения по музеи, галерии, обсерватории или ботанически градини, в зависимост от това по какво преподава. Учителите Водолеи са дружелюбни и не се заяждат за глупости. Дисциплинирани са и очакват от учениците същото. Учителите Водолеи държат домашните да са предадени навреме, а те самите гледат максимално бързо да проверят и върнат контролните.

Риби
Недостатъчно строг Голяма част от учителите по рисуване и литература са родени под знака на Риби. Те са артистични, обаятелни и подтикват децата към творчество. Въпреки това не са сред най-добрите даскали, защото са емоционални и хаотични както в преподаването, така и в изискванията към децата. Едно от нещата, които учениците не харесват в тях, е това, че дават домашни, а понякога забравят да ги проверят. Или пък им задават задачи, но не им казват какъв е крайният срок за предаването им. Това че се държат твърде приятелски и недостатъчно строго, също се приема от децата за недостатък

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *