Как бяха заловени тримата бегълци от затвора във Враца?

Нова телевизия разказва за историята на бягството на тримата малолетни от затвора във Враца. Бегълците са се възползвали от поне два слаби момента в охраната на интерната, който е на територията на затвора. Едното момче е с присъда за убийство, другите са били осъдени за по-леки престъпления.

На кадрите, с които разполагаме, се вижда дупката в покрива, през която тримата бегълци избягали. Таванът в помещението е бил от замазана рогозка. След като я пробили, момчетата разместили керемидите и скочили от покрива. Точно там се оказва, че няма ограда. Веднага след бягството, момчетата  на възраст между 15 и 18 години, откраднали такси, но катастрофирали. В продължение на 20 километра пеша те правели опит да спрат някого на стоп.

Илиян Илиев е част от охраната на слънчогледов блок. Когато бегълците видели него и колегата му, потърсили път към свободата през нивата.

„Двама колеги патрулирахме, когато се появи полиция. Едната патрулка спря и ни попитаха дали сме виждали издирваните лица, след което ни помолиха за съдействие”, обясни Илиан Илиев.

„Започнахме да обикаляме местността и да заграждаме, да скъсяваме периметъра, така че да не излязат от блока”, посочи охранителят Симеон Калчов.

Докато охранителите намалявали периметъра, полицаите тръгнали през нивата и  хванали бегълците. „Бяха по-скоро слаби момчета, млади момчета. Не бих казал, че са едри внушителни хора”, каза Симеон Калчов.

Проверка в затвора трябва да установи как точно е осъществено бягството и кой носи отговорност за случилото се.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *