Как всяка зодия преживява мъката и се вдига отново на крака

Справянето с неизбежната загуба и с мъката покрай нея е нещо, от което никой не може да избяга. Човешкият цикъл включва живот, смърт, щастие, загуба, тъга, радост и много повече. Всеки има различен начин за справяне с мъката, но някои начини могат да бъдат доста разрушителни.

Разбирането на динамиката на човешкия ум не е напълно възможно, защото не можем да предположим каква ще бъде реакцията на човек след загубата на нещо (или някой) скъп за него.

Това, което можем да определим, е как хората биха се справили със загубата и скръбта, анализирайки техните характеристики въз основа на зодията им.

Ето и как всеки представител на 12-те зодии преживява загубата на нещо близко и скъпо:

Овен
Хората от този знак не могат да задържат разочарованието и гнева си, когато загубят нещо важно и/или ценно за тях. Тяхното огромно страдание се проявява като ожесточено отношение към всичко, което ги заобикаля. Овенът е склонен да се държи сърдито и към хората от най-близкия си кръг. Просто в периода на тъга Овенът е негативно настроен към целия свят. Той почти не може да мисли рационално и смята, че всички са виновни за неговата мъка.

Телец
Противно на Овните, тъжните хора от зодия Телец се опитват да спечелят подкрепата и опората на своите най-близки хора. В трудни моменти представителите на този знак се нуждаят от емоционална увереност, която само хората, които ги обичат, могат да им осигурят. През времето, в което страдат, Телците имат нужда от прегръдки, от мили жестове и думи, и от вдъхващи мотивация слова.

Близнаци
Въпреки че са най-добрите комуникатори в зодиака, Близнаците са склонни да се изолират, когато изпитват голяма скръб и тъга. Те дори ще се отдръпнат от най-близките хора до себе си, защото просто не искат да говорят за проблемите си. Те вярват, че времето е най-доброто лекарство, а самотата в трудни периоди е начинът им да се презаредят и да останат насаме с мислите си. Тежките периоди обикновено се оказват полезен урок за Близнаците.

Рак
Този силно чувствителен знак е склонен да потъне в мъка, когато загуби нещо ценно или скъпо в живота си. Раците също така обичат да хвърлят вината за негативните събития върху себе си, поемайки цялата отговорност, дори нещата да са били извън техния контрол. Тази тяхна склонност може да вземе опасен обрат и те неволно да изпаднат в лапите на депресията. Те дори са склонни към неволно самонараняване.

Лъв
Огнените Лъвове по природа са наясно колко е важно за психичното здраве на човек да може да изразява своите емоции. Именно затова тъжният Лъв е готов да изплаче мъката и да разкрие болката си пред всеки, който е готов да го изслуша. По този начин хората от този знак се освобождават от натрупаните негативни чувства и в крайна сметка се справят с мъката си сравнително по-бързо, в сравнение с някои други зодии.

Дева
Вместо да изпадат в наистина мрачно състояние на духа, тъжните Деви се опитват да разберат защо и как са загубили нещото или човека. Те ще се опитат да рационализират ситуацията максимално, защото не обичат да действат водени от емоциите си. Девите винаги, дори и в най-трудните моменти от живота си, разчитат преди всичко на своите логика и здрав разум. Те са абсолютно хладнокръвни и дисциплинирани дори и в най-голямата си мъка.

Везни
Везните са знакът на баланса и хармонията. Именно затова те ще се опитат по най-дипломатичния начин да предупредят другите за тъжния период, през който преминават. Те ще се опитат да разрешат проблема си сами, вместо да поискат помощ и/или подкрепа от другите. Те знаят, че не е справедливо да товарят близките с проблемите си. Просто ще им трябва повече време да обмислят и най-вече да възприемат негативните събития в живота си.

Скорпион
Скорпионите ще изпробват всяко правило от учебниците, за да не се чувстват тъжни заради своята голяма загуба. Те ще заложат на хумора и сатирата, ще се обградят с много хора, ще излизат и ще купонясват, ще се втурнат да работят повече и т. н. Просто ще гледат да си намират неща, които да ги разсейват от негативните им мисли и да облекчават тъгата им. Те вярват, че по този начин могат да притъпят емоционалната си болка.

Стрелец
Хората от този знак ще заложат най-вече на приключенската си природа, за да преработят по-лесно болката и мъката си. Не трябва да е изненада за вас, ако видите как Стрелецът излита към далечна дестинация, веднага след като се е сблъскал с някаква житейска трагедия. Така той се опитва да забрави загубата си по-бързо. Освен това чрез пътувания и нови приключения Стрелецът преживява негативните събития по-леко.

Козирог
Тъй като работата е голям приоритет в живота на Козирозите, не е изненада, че те се превръщат в най-големи работохолици, именно след като са се сблъскали с някаква голяма загуба в живота си. Тогава те са най-склонни да се фокусират върху професията си, за да не мислят за тъжната ситуация в житейски план. По принцип хората от този земен знак не си позволяват да тъгуват дълго, защото смятат, че така си губят времето.

Водолей
Когато са налегнати от голяма мъка, личностите от тази зодия са склонни да се занемарят. Те се насочват към нездравословен начин на живот, който включва употреба на алкохол, прием на некачествена храна, прекаляване с цигарите, липса на сън и спорт и т. н. В такива периоди те стават изключително мързеливи или по-скоро лениви. Те като цяло по-трудно се справят с тъгата си, защото не искат да се изправят пред реалността на ситуацията.

Риби
Всичко, което тъжните Риби искат да направят, е да се скрият под завивките си, да си похапват сладолед и да си плачат на воля. Когато ги налегне голяма мъка, представителите на този знак губят своята позитивна енергия и са склонни да не излизат от дома си с дни и седмици. Те просто чакат болката им да изчезне лека-полека, за да могат да започнат живота си отново и „начисто“. След тежък период Рибите се чувстват помъдрели и променени.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *