Как да възродим секса след появата на бебето

Появата на дете в семейството е един от най-щастливите мигове в живота на всеки мъж и жена. За съжаление обаче редом с хубавите моменти има и неприятни. 
Един от най-лошите от тях е липсата на секс. Няма смисъл да се лъжем – родили се бебето, то секса между родителите изчезва за много, много дълго време.
Подобен проблем има в много семейства с новородено.
„С мъжа ми сме женени от пет години. Наскоро се появи дете и сега сексът напълно изчезна от живота ни. Преди това съпругът ми ме наричаше галено с думите „котенце“, „зайче“, „любима“, а сега съм само „майка“. Няма и следа за сексуална възбуда помежду ни. Изминаха шест месеца от раждането на бебето и той така и не ме докосна. Опитах се да го подтикна към секс, но той казва „Не мога, в апартамента има дете“. Вече бях отчаян и се отказах от всички опити. Но наистина ли можете да забравите за секса с появата на деца?“, това написа наша читателка.
Според сексоложката Елена Курганова обаче има спасение. При това няколко и лесни.
„Здравей! Раждането на дете винаги е кризисен момент за всяка двойка. Вече не е възможно да се живее по стария начин, но никой не знае как да живее по нов начин. Но чакането всичко да се получи само по себе си не е опция. Но е по-добре сами да започнете тези действия – само не с тормоз, а с разговори. Отделете време и директно попитайте партньора какво се случва между вас. Може би съпругът ви е много съзнателен и отговорен по повод появата на бебето в къщата. Сега вие сте преди всичко майка за него, а не съпруга. Освен това, ако посвещавате цялото си време на детето и той ви вижда по-често с домашни дрехи и с бебе на ръце, то това също действа негативно на секс желанията му спряно вас. 
Опитайте се да му припомните коя сте била през всичките тези години на брака – неговата любима съпруга. За да направите това, опитайте се да намерите време за двама.
Дайте бебето на бабите и дядовците за два часа веднъж или два пъти седмично или наемете бавачка, а вие сами отидете със съпруга си на романтично място – в кафене, на кино или просто се разходете из града. И след такава разходка можете да започнете разговор, просто не го притискайте с упреци или претенции. Нека бъде лек флирт, еротични съобщения и други.
Ако за съпруга детето е пречка за интимността, то опитайте се да си уредите среща в хотел. Няколко часа ще ви бъдат достатъчни. Между другото, това може да е интересна еротична игра, например, ако се появите като непозната, която той е съблазнил и е довел в хотела“, заяви сексоложката Елена Курганова.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *