Как да му кажете учтиво, че НЕ го обичате вече

Любовта е прекрасна, но невинаги е трайна. Това се отнася по-точно до процеса на влюбване и привличане. Не са много двойките, които се радват на страстни и хармонични отношения десетилетия наред и по тази причина ставаме свидетели на много разводи и раздели. Да, след няколко години страстта и тръпката по всяка вероятност ще изчезнат и тогава остава обичта, приятелството и уважението, които свързват двама души. Ако сте в напреднала възраст, това може и да ви е достатъчно, но ако сте в разцвета на силите си, вероятно ще искате да си намерите нова половинка, която да ви носи пеперуди в стомаха. И все пак имате история с човека до себе си и разговорът, в който му обяснявате, че не го обичате повече, ще бъде тежко и неприятно изживяване. Не отлагайте! Има няколко начина да се разделите.

1. Дългият подход
Постепенно се дистанцирайте повече и повече. Спрете да правите секс, карайте се и спорете с него постоянно. В началото ще прави опити да оправи нещата, после сам ще започне да иска тази връзка да приключи. Така вие няма да изпитвате вина.

2. Нека той ви намрази
Някои дами разсъждават, че е по-добре той да страда от гняв, отколкото от това, че е зарязан. Те самите сякаш искат да се самонакажат, че не обичат половинката си и затова го карат да ги намрази. За целта, знаейки слабото му място, атакуват директно там. Някои дори стигат до изневяра (истинска или измислена) и после си признават с идеята партньорът им да ги зареже. Причината е, че в гнева си той няма да има време да се самосъжалява, което неминуемо ще се случи, ако просто му кажете в лицето: Не те обичам.

3. Директният подход
Водите го на място, което обича и на което се чувства комфортно. Държите го за ръка (допирът успокоява). Преди това сте звъннали на негов приятел за подкрепление и утеха, след като го шокирате с новината. И накрая му казвате емоционално, че не сте щастлива и влюбена и искате да го напуснете, защото не го обичате вече.

4. Просто изчезвате без предупреждение (или с бележка)
Нехуманен подход, който не ви препоръчваме – но все пак всяка ситуация е различна. Гадно е да изчезнете без обяснение, а и той вероятно ще намери начин да комуникира с вас, объркан, че просто сте го зарязали без такова и в крайна сметка ще трябва да изнесете речта, от която упорито бягате.

5. Подготвяте го отрано
Може да звучи супер странно, но не една и две двойки, които са имали хармонична връзка водят този разговор месеци преди физически да се разделят. Обикновено единият все още обича другия романтично и е съгласен въпреки развоя да прекара няколко месеца с партньора, за да свикне с мисълта, че се разделят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *