Как да носим дънки през 2019 г.

Чифт хубави и удобни дънки са едно от най-големите богатства в гардероба. Те вървят в комбинация с тениска и равни обувки, както и с риза и обувки на висок ток. Затова трябва да сме много внимателни в избора си по време на пазаруване.

През 2019 година на мода си остават дънките тип „молив“. Причината е, че те най-много подхождат на по-елегантна горна част в облеклото. Тук трябва да се има предвид, че тяхно най-голямо предимство и най-лош минус е очертанието. Този вид панталони стоят перфектно на дамите със слаби крака, но могат да имат отрицателен ефект за тези, чиито излишни мазнинки се трупат около бедрата. Но както слабите, така и по-пълните жени трябва да внимават с размера. Ако той не е точен, горната част ще напомня на немски вурст. Друга тенденция при дънките през тази година залежава още от миналата есен – дължината да е малко над глезена, по-възможност със скъсан или по някакъв начин нетрадиционен долен шев.

Макар мнението на модните критици относно скъсаните дънки да е на кантар, клонящ към неодобрителен тон, те все още се срещат на витрините на всеки магазин, пише retro.bg. През последните седмици се появяват все повече модели на гащеризони и сукмани от дънков плат. Те са с по-ретро излъчване, но с тях ще сте в крак с модата. Няма как да пропуснем и широките дънки. Тотален хит са панталоните с широк крачол, поради което тази тенденция се прехвърли и при дънките. Междувременно някои модни дизайнери измислят какви ли не щури модели и успяват да пробият с тях. Такъв пример са разкроени дънки с крачоли, чиято вътрешна половина представлява обикновен чифт, а външната половина – феерична прозрачна материя на сърчица.

Това прави дамата, която ги обуе, да изглежда все едно е с четири крака. В зависимост от позата и движенията притежателката на този моден артикул изглежда сякаш носи обикновени дънки или воалена пола до глезена. Според някои привърженици на идеята така отпада притеснението от постоянното прибиране на диплите на дългата пола при движение или когато се развяват от вятъра. От друга страна, по този начин се запазва и класическият стил на дънките. Преди броени дни специалисти от световноизвестната марка „Ливайс“ посочиха оптималния срок за прането на дънките – веднъж месечно. Експертите припомниха, че когато били изобретени тези панталони през 1873 г., те били носени от работници и миньори в американския Запад.

Денимът е здрав и траен и не е необходимо да се пере толкова често, колкото си мислят мнозина. Месечното пране ще ни спести вода и електроенергия. Специалистите на „Ливайс“ препоръчаха как да се перат и останалите дънкови изделия. Те трябва да се обърнат наопаки, да се сложат в пералнята с други тъмни дрехи и да се пуснат на програма с хладна температура. Може да се използва течен перилен препарат, но без избелител.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *