Как да отблъснем негативната енергия

Негативната енергия ни пречи да функционираме. Емоциите на околните също могат да ни повлияят пагубно. Когато сме в среда с негативен човек, сме свикнали да абсорбираме емоцията му. За да не правим това, е нужно да се научим да отблъскваме енергията, която той ни носи. Ето как:

Внимавайте с кого общувате. Заобикалящата среда в голяма степен зависи от нас самите. Затова е добре предварително да обмисляте кого каните в живота си. Неслучайно има поговорка, че ако дадеш парче хляб на някого днес, той ще се върне и утре и ще поиска дори повече. Не приемайте в живота си хора, за които знаете, че ще го отровят.
 

Положително възприятие. Емоциите и мислите ни са изцяло наша отговорност. Вселената праща хора в живота ни, за да ни тества. Най-важно в този случай е личното ни възприятие както за света около нас, така и за себе си. Никой не може да ви въздейства, ако сами не му позволите. Ако потърсите отговорността за възприятието на дадена ситуация или човек в себе си, минавате на едно по-високо ниво на общуване. Така центърът ви става много по-труден за изместване. Освен това ще започнете сами да се поставяте в ситуации, които не само не вредят, а повишават собствената ни енергия. Любовта към себе си води до автоматичен отказ и отблъскване на негативните хора. Процесът до достигане на това е дълъг, а първата стъпка е научаването на думата “Не”.
 

Няма как да направите всички щастливи. Често в живота ни има по един такъв човек, който винаги се оплаква от вас, независимо какво правите. В стремежа си да задоволим неговите желания, забравяме за своите. Приемете, че няма как всички да ви харесват и се научете на първо място да обичате себе си. Само така и другите ще ви обичат. Чуждото мнение източва позитивизма от вас и ви подчинява. Уважавайте себе си и пространството си. Поставете граница, която околните не трябва да преминават. И се научете да казвате Не, без угризения за това как ще ви възприеме света.
 

Не се засягайте. Когато обръщате внимание на негативизма, вие се превръщате в приемник. Така му давате енергия да продължава. Ако се фокусирате върху дадена ситуация или проблем, енергийният вампир се настанява в мислите ви, намалява енергията ви и се разраства. Няма нищо лошо да споделяте с приятел, но ако той ви затрупа със своите проблеми, в даден момент негативизмът му се настанява и у вас. Той просто ще продължи напред, а у вас ще остане едно тягостно чувство на непродуктивност и отчаяние. Поставете граници и отблъснете токсичната енергия още в началото.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *