HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Как да предпазим косата от слънцето, солта и хлора през лятото?

През лятото косата търпи множество увреждания. Слънцето, морската сол и хлорът от басейните я изтощават до краен предел. В резултат косата става слаба, накъсана, цъфтяща. Летните жеги са пагубни за здравето на косъма, но има някои неща, с които можете да помогнете на косата си да преодолее изпитанията.
Наблягайте на хидратирането
Добрата хидратация е най-важното нещо за косата не само през лятото. Излагането на слънце, сол и хлор я дехидратира. Изсушаването е предпоставка за накъсване, цъфтеж, начупване, косопад. При всяко измиване обработвайте с дълбоко хидратиращи продукти за коса. Можете да използвате и природни такива.
Създайте щит за косата си
Използвайте продукти за коса, образуващи тънък невидим слой върху косъма, който да създава преграда между вредните влияния и косата.
Подхранвайте дълбоко с масла
Натуралните масла са особено важни за здравето на косата. Маслото от арган, камелия, жожоба, макадамия, кокос, авокадо е сред най-добрите в борбата с летните влияния.
Сушете косата на въздух
През лятото косата е изложена и без това на вредното влияние на горещия въздух и слънчевите лъчи. Не я третирайте допълнително с горещата струя на сешоара. Оставяйте я да съхне на въздух.
Избягвайте разресването на мокро
Една голяма грешка, която през лятото нанася още по-дълбоки щети на косата, е разресването на мокро. Податливата на вреди коса се накъсва, цъфти по-лесно и трудно се възстановява след това, ако системно бъде сресвана на мокро. Не го правете, дори и през останалите сезони.
Грижа за краищата
Най-добрата грижа за краищата е честото им подстригване. Не пропускайте регулярните посещения при фризьора ви, особено ако излагате косата на слънце и особено ако я боядисвате.
Как да възстановите косата след лятото?
След като лятото свърши, слънцето отслабне и преустановите с посещенията на море и басейни, е ред на курс по възстановяване на косата. Направете серия от възстановяващи маски с масла за косата си. Снабдете се с козметични продукти, които имат силно хидратиращ ефект. Изборът на шампоан също е от значение. Добре е и той да бъде обогатен с подхранващи масла, за да компенсира загубата на свежест в косъма.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *