Как да предпазите бедрата от протриване в горещите дни

Протриването на бедрата през лятото е проблем за много жени. Невинаги можем да носим дълъг панталон в жегата, а чорапогащник под полата е последното нещо, което искате да сложите през лятото. Без значение дали бедрата ви се трият заради теглото или типа структура, това е проблем, който може да наруши цялото ви ежедневие.

Какво можете да направите, за да намалите протриването на бедрата и да се справите с него през лятото?

Не носете груби платове

Ако забележите, че протриването се дължи на груби платове, груби шевове в областта на бедрата или орнаменти по дрехите, които се трият на това деликатно място при ходене, избягвайте ги. Носете нещо нежно и меко върху кожата си в най-горещите летни дни.

Вазелин

Вазелинът или друг овлажняващ мехлем може да ви помогне да намалите триенето и да облекчите кожата на бедрата. Имайте предвид, че обикновените лосиони и кремове не вършат работа, защото попиват почти изцяло в кожата. Вазелинът остава по нея задълго, като оставя мазен филм между бедрата, който пречи да се трият.

Пудра или талк

Пудрата попива потта и прави триенето на бедрата значително по-малко. Напудрете зоната, която се трие, за да намалите съпротивлението на кожата там.

Къс клин

Ако нищо друго не помага, опитайте да носите къс клин или пристягащо бельо под дрехите си, което да прилепва плътно към бедрата и да предотвратява изцяло триенето между тях.

Дезодорант

Можете да използвате дезодорант или ролон, който е с по-мазна и хлъзгава текстура. Приложете ги между бедрата в зоната на триене. Те намаляват съпротивлението и предотвратяват болезненото протриване на кожата.

Кокосово масло

Кокосовото масло има много мазна структура. Можете да го използвате в зоната на триене на бедрата. То ще попие в известна степен, но голяма част от него ще остане и това ще ви помогне да се справите с болезнената и зачервена кожа. В допълнение кокосовото масло хидратира и подхранва.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *