Как да предразположите събеседника си! 5 безпогрешни комплимента

Всички с удоволствие получават комплименти, но не всеки знае как да ги направи. Понякога възниква въпросът как да похваля човек, така че комплиментът ми да изглежда искрен и да доставя удоволствие на събеседника.

Нуждаем се от комплименти, за да спечелим бизнес партньор, а не приказлив съсед, за да изгладим неудобна ситуация или просто да доставим удоволствие на някого, когото наистина харесваме.

Ето пет комплимента, които според много потребители на социалните мрежи са спечелили сърцата им.

Първият комплимент е да оцените вкуса на събеседника. Ако в диалог човек спомена някаква музика или филм, тогава си струва да оцените предпочитанията му. Но това си струва да направите само ако сте запознати с материала и сте готови да подкрепите разговора по-нататък в същата насока. В противен случай лесно можете да изпаднете в неприятности, ако изведнъж се окаже, че не знаете подробностите – режисьорът на филма или стила на музикална група.

Вторият комплимент, който е в състояние да завладее партньора ви. Например, той ви казва, че иска да има образователен YouTube канал. Ако идеята ви е харесала, тогава можете да подкрепите събеседника и да му кажете, че ще изглежда страхотно в кадър, както и че високо цените социалната работа.

Друг печеливш вариант е да похвалите приятел за способността му да разбира конкретна тема, която не е характерна за неговия пол или професия. Това важи повече за комплиментите за нежния пол. Ако една дама знае как да различи марката автомобил или има познания за мъжките професии, то това със сигурност си заслужава да се отбележи. Момичетата обичат, когато мъжете оценяват не само външния им вид, но и интелектуалните си способности.

Също така, не забравяйте да похвалите човека, ако той има добро чувство за хумор. Това ще покаже на партньора ви, че сте внимателен събеседник, готов да подкрепи шегата.

И друг вариант на комплимент е да оцените стила на облеклото на опонента си. Похвалете перфектната комбинация от вратовръзка и риза или отбележете елегантността на обувките. Такъв комплимент ще бъде приятен както за мъж, така и за жена, обобщава порталът Swipe Life.

Превод: Glas.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *