Как да премахнем тъмни кръгове под очите?

Почти няма човек, който не се оплаква от тъмни кръгове под очите и веднъж появили се, изисква време, докато отново се възстанови нормалният тъмно розов отенък, ако въобще се възстанови напълно. Първо нека установим причините за появата на тъмните кръгове:

1. Недоспиване На всички е пределно ясно, че хронично недоспиване води до подпухнали очи, тъмни кръгове и категорично отпаднал вид. Със сигурност е лесно да кажем на майка на новородено “ами наспи се”, но е ясно, че на практика  това е доста трудно осъществимо.

2. Тютюнопушене Цигарите са много сериозен “бич” за вашата кожа, не само за тъмните кръгове. Един от многото позитиви, които може да видите след спирането им е точно факта, че тъмните петна под очите буквално ще  изчезнат след 2-3 месеца. 

3. Дехидратация Липсата на адекватно количество вода в организма е причината за много кожни проблеми, един от които е тъмните кръгове под очите.

4. Прекомерна употреба на алкохол / кофеин

Всъщност това е следствие от т.3. Самите алкохол и кофеин не са преки виновници, но те са диуретици, т.е. допринасят за дехидратацията, съответно спомагат за лош тен на кожата и недоспал вид. Решение: 

1/ Алое Вера Това растение е перфектно при дехидратирана кожа. Ако намерите прясно такова, чиито листа да разрежете и да използвате желе-подобната смес като маска под очите, ще забележите чудесен ефект само след няколко нанасяния.

2/ Намалете кофеин и алкохол

Лимитирайте тези напитки, за да може да спомогнете на организма си да се възстанови, като със сигурност това ще се отрази и на тъмните кръгове под очите.

3/ Пийте достатъчно количество вода Това е универсално средство за лечение…. защото работи! Опитайте се наистина да пиете достатъчно вода, т.е. поне 1.5 л / дневно, за да може да видите благоприятните ползи.

4/ Хидратантен крем за околоочния контур Има страхотни продукти на пазара, които успокояват, охлаждат и облекчават сухата кожа около очите, не подценявайте техните качества и инвестирайте в продукт, който има доказан ефект.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *