Как да премахнете миризма на манджа от дрехите

Звучи ли ви познато? Срещате се с приятели в хубав нов ресторант. Наслаждавате се на невероятно хапване и смях, но след като се приберете вкъщи, забелязвате, че пуловерът ви все още мирише на готвено. Или пък обратната ситуация – дрехите са ви се умирисали, а трябва да излизате. Какво точно можете да направите, за да премахнете миризмата на манджа, изключвайки прането?

1. Замразете ги

Използвайте топлина или студ за премахване на миризмите. Вземете голяма пластмасова торба с цип, поставете дрехата и я поставете в камерата за поне 2 часа. Когато я извадите, няма да мирише на готвено, защото студът разяжда миризмите и – най-хубавото – убива всички бактерии. Този трик работи най-добре за по-плътни тъкани, като дънки, пуловери и якета, които така или иначе не е желателно да се перат често.

2. Изгладете ги с пара Топлината също ще убие бактериите, причиняващи миризми по вашето облекло. Топлината освежава тъканите, без да се налага химическо чистене или цял цикъл в пералнята. Този метод е подходящ за по-тънки дрехи, които нямате време да перете.

3. Използвайте сода за хляб Обработката на тъкани със сода за хляб също може да помогне за изкарването на неприятни миризми от тъканите. Лошото тук е, че трябва да отделите няколко часа – към чаша сода за хляб прибавете 4 чаши гореща вода и накиснете за 2 часа. Този метод работи безотказно, освен за дрехи с аромат на манджа, но и за миризливи обувки.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *