Как да прочистим дома си от духове

Ако смятате, че домът ви е обитаван от духове или конкретен дух, можете да опитате да го прогоните с някои практики, които са ефективни в тази насока според народните вярвания у нас и по света, пише az-jenata. Дайте път на позитивната енергия в дома си и го прочистете от духове и демони, ако вярвате в тяхното съществуване.

Прекадете или запалете индийска клечка

Един от най-добрите начини да прогоните нежеланите духове  от дома си е като прекадите по стара българска традиция или да пуснете да горят индийски клечки в различни ъгли на дома. Можете да запалите също така сушени листа от ароматни билки, като лавандула, кедър, градински чай, лимонова трева. Уханието от тях премахва негативните енергии от дома.

Поставете сол в ъглите на дома

Солта е още един популярен класически начин да освободите духовете от дома си и да го прочистите. Поставете малки купички с морска или каменна сол в ъглите на всяко помещение и на прозорците. Този ритуал съществува в много религии и култури и има благоприятен ефект върху витаещите духове вкъщи и негативната енергия.

Поддържайте позитивни вибрации в дома

Според много вярвания, духовете се влияят от вибрациите вкъщи, а не от миризми и ритуали. Затова, ако искате да ги накарате да напуснат вашия дом, повишете вибрациите на дома си чрез ярки цветове, пресни свежи цветя, често проветряване, вибриращи сувенири, купи или висящи украшения, кристали или звънци.

Отървете се от негативни предмети

Ако смятате, че някой ви е подарил нещо с негативни мисли и енергия, изхвърлете го. Направете прочистване на дома си от стари вещи, принадлежащи на мъртви хора. Подарете ги на някого или ги разпродайте. Така ще дадете път на новата енергия в дома ви и ще помогнете на духа да се освободи от оковите, които го държат в това жилище.

Повтаряйте мантри

Някои религиозни хора предпочитат да четат молитви. Други се осланят на различни мантри, които повтарят, за да накарат духовете да напуснат дома.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *