Как да прочистим организма с народна медицина

Пролетта е моментът да се отървем от всички натрупани отрови. Много подходящи за този сезон са различни детоксикиращи диети, но основната цел не е толкова загуба на килограми, колкото – изхвърляне на вредни вещества. Народните лечители и източната медицина ни предлагат разнообразни методи за пречистване.

Внимание!
Пречистването на организма трябва да се практикува единствено след консултация с лекар. Много полезно за едни, то може да се окаже опасно за други. Имайте предвид, че много от описаните процедури не се препоръчва при хора с диабет, проблеми с бъбреците, язви и гастрити, както и хемороиди.

Синуси
Според йога пречистването на синусите трябва да се прави редовно. Практиката се нарича Джала нети и се състои в наливане на вода с телесна температура, в която е разтворена сол, в едната ноздра, докато водата потече от другата. Ако това ви се струва сложно за изпълнение може течността да се смърква с едната ноздра и след това да се изплюва през устата.

Известният хомеопат и лечител д-р Михайлов препоръчва метод за прочистване с мед, който да се изпълнява в продължение поне на една седмица. От леко захаросан пчелен мед се правят две топчета с големина като грахово зърно, които се поставят в ноздрите. Трябва да легнем по гръб с глава, наведена максимално назад, за да може медът да се разтопи и стече в гърлото. След това трябва да бъде изплют.

Уста
Измиването на зъбите сутрин съвсем не е достатъчно, за да почистим устата си. Учителят по йога и здравословен начин на живот Алексей Скворцов от център “Дар” препоръчва всеки ден на гладно да се “жабури” с една супена лъжица шарлан в продължение на 15-20 минути.

Студено пресовано слъчогледово олио променя консистенцията и цвета си и когато го изплюете, трябва да бъде бяло. Много важно е да не се поглъща нито капка, а след това да си измиете старателно зъбите, както и езика, защото олиото е извлякло токсини и вече е вредно. /24zdrave.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *