HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Как да разпозанем рекламните трикове на продуктите от магазина

Не вярвайте на всичко, което пише върху етикетите на хранителните продукти, които купувате.

„Обезмаслен” не значи здравословен
Обезмаслените продукти не означават задължително по-малко калории. Често за подобряване на вкуса в тези случаи се добавя захар. Сравнете етикета на обезмасления продукт с някой пълномаслен – ако няма съществени разлики в количеството калории, предпочетете пълномасления – така поне ще избегнете захарта и подобрителите.

Какво означава „Без холестерол”
Този надпис на етикета не е нищо повече от рекламен трик – доста често се поставя на продукти, които и няма как да съдържат холестерол (като например растителните масла), за да привлече вниманието на клиента. Холестерол може да се съдържа единствено в храни от животински произход. Имайте предвид също, че продуктите без холестерол не са непременно полезни. Например, в сладкарските изделия и маргарина няма холестерол, но те са висококалорични и съдържат трансмазнини. Затова не вярвайте особено на рекламните надписи на етикета и четете по-внимателно състава на продукта.

„Без захар” не значи без бързи въглехидрати
Дори в продуктите с надпис „без захар” производителите могат да добавят бързи въглехидрати: захароза, малтоза, царевичен сироп, мед, плодови концентрати, меласа – всички те също съдържат бързи въглехидрати, макар че някои (като меласата и меда) не са вредни. Високото количество захар винаги е заплаха за излишни калории и наднормени килограми.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *