Признаци, че сте изложени на прекомерен стрес в ежедневието

Стресът се определя като психическо или емоционално напрежение. Според проучване 33% от възрастните изпитват високи нива на стрес, предава Дарик.

Един от признаците на прекалено много стрес е акнето. Когато хората са стресирани, те започват да докосват лицата си по-често, а това може да доведе до разпространение на бактерии, които да причинят пъпки. В едно изследване 22 души са били подложени на стрес, като преди него те не са имали акне. Резултатите показват, че след преживяното напрежение, се е появило кожното неразположение.
 
Вторият най-често срещам симптом на твърде много стрес е главоболието. В проучване на 267 души с хронично главоболие се установява, че стресиращо преживяване предхожда този тип главоболие на 45% от случаите.

Освен на главоболие, стресът е причинител и на болка в тялото като цяло.
 
Напрежението може да повлияе сериозно и на имунната система. 235 възрастни са категоризирани в група с висок и съответно нисък стрес за шест месеца. Тези, които са в групата с високи нива на стрес, са с 70% повече респираторни инфекции и 61% повече симптоми спрямо групата с по-малко стрес. Твърди се, че той е свързан с повишена чувствителност към развитие на инфекция на горните дихателни пътища.Х
 
Умората и намалените енергийни нива също могат да бъдат причинени от продължителен стрес. Той е основен противник и на съня. В проучване се установява, че високите нива на напрежение, са свързани с безпокойство преди лягане, както и безсъние след това. По този начин се счита, че стресът е причинител на депресията. В едно изследване се показва, че високите нива на стрес и напрежение са свързани с повишени нива на депресивни симптоми на 240 юноши

Либидото също може да бъде повлияно от стреса и напрежението. Жените, които са под въздействие на хроничен стрес, изпитват по-малко възбуда, удовлетвореност и са с по-ниски нива на сексуална активност в сравнение с тези, които са по-малко стресирани, сочи проучване.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *