Как да се отървем от подутия корем

Течностите разреждат стомашната киселина, а както знаем, тя е от основно значение за разграждането на храната. Приемайки напитки, всъщност вие пречите на храносмилателния процес и спомагате за образуването на газове в корема. Експертите препоръчват да не се пият течности поне 15-20 минути преди хранене и след това, за да се избегне образуването на газове.

Колкото и приятни да са били обядът или вечерята ви, гледката на подутия ви стомах след вкусното похапване може да вгорчи всяко кулинарно удоволствие. Всеки мрази това усещане, което може да причини продължителен дискомфорт.

Подуването на корема представлява инфузия на стомаха, която се появява особено след хранене. Това е често срещан симптом на излишното производство на газ в стомаха ви. Често срещаните причини за подуване включват преяждане, непоносимост към определена вид храна или млечен продукт, запек, промяна в околната среда.

Добрата новина е, че подуването е само временен страничен ефект от гореспоменатите причини и изчезва след време. Въпреки това можете да видите в горната галерия няколко хранителни съвета, които ще ви помогнат да избегнете неприятното състояние.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *