HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Как да се справите с подкожните косми завинаги?

Стана топло и проблемите на дамите се увеличиха. Освен новия гардероб и килограмите, сега трябва да се погрижат и за обезкосмяването. И докато на краката то не изисква кой знае колко специфична подготовка, бикини зоната е нещо съвсем различно.

Без значение дали използвате бръснач, коламаска или депилатор, врасналите в кожата косми си остават проблем, с който дамите не могат да се преборят лесно, пише Тялото.бг.

Какво е решението разкрива дерматологът д-р Сейал Шах, експерт в клиника SmarterSkin Dermatology, Ню Йорк, цитиран от пик.

Най-лесният начин да нямате сърбежи, подутини, враснали косми, зачервявания е като просто оставите космите да растат. От естетическа и хигиенична гледна точка обаче това е недопустимо, особено в жегите!

Преди душ

„Използвайте мокра кърпа в областта на бикини зоната. Разтрийте нежно мястото с кръгови движения. Така ще подготвите кожата за бръсначката“, съветва Шах.

Под душа

„Задължително нанесете някакъв продукт за бръснене, за да омекоти кожата. Използвайте ново ножче и бръснете в посока на растежа на косъма без да натискате“, добавя дерматоложката.

След душ

След като избършете тялото си с хавлия, нанесете крем хидрокортизон, за да не се образуват враснали косми. Желателно е да има минимален досег до мястото в следващите 48 часа, така че е хубаво да намалите активностите в спалнята.

Забравете за секса веднага след бръсненето! Ако въпреки тези усилия, продължавате да се борите с врасналите косми, може би трябва да се ориентирате към лазерно обезкосмяване, съветва д-р Шах.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *