Как да си засадите ананас

Обичате ли да имате растения у дома или офиса? Те не само прочистват въздуха, но създават повече уют и настроение. Днес ще споделим с вас една идея за това как да си засадите ананас. Нека колекцията ви от цветя бъде обогатена с повече екзотика. Най-напред купете един или повече бройки от екзотичния плод.

Вземете ананаса. С едната ръка хванете плода, а с другата, с леки въртеливи движения премахнете внимателно стеблото с листата. Оставете го на сухо и проветриво място за няколко дни, а след това почистете най-долните листенца, които са били най-близо до плода.

 

Поставете ги в купичка или в чаша с вода, докато пуснат корени. Следва да ги засадите в подходяща саксия. Ананасът се нуждае от достатъчно топлина, умерена светлина и място, тъй като расте с големи и дълги листа. Добре е да се поддържа температура от около 18-20 градуса.

Внимавайте да не преполеете растението (полива се един-два пъти седмично), а през летните месеци пръскайте листата му с вода.

 

Когато времето е хубаво и топло може да го изнесете в градината или терасата, но през зимните месеци ще се нуждае от уюта на дома. Периодично е добре да наторявате растението.

Ако растежът му върви добре ще му трябват поне две години, за да даде и първия плод.az-jenata.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *