Как да си направите алкална вода за пречистване на тялото

Алкалната вода се пие само по време на строги хранителни режими, по време и след боледуване, но не и постоянно, казва Марион Нестле.

Ефективността и добрата работа на тялото зависи от киселинно-алкалния баланс. Лоша диета с високо съдържание на кисели продукти води до окисляване на тялото и пречи на нормалното функциониране на вътрешните органи.

За да поддържате оптималното ниво на рН , се препоръчва от време на време да добавяте към вашата диета алкална вода, и ето защо!

Марион Нестле е професор по хранене и обществено здраве в университета в Ню Йорк. Освен това тя е професор и по социология в Нюйоркския университет и гостуващ професор по хранителни науки в университета Корнел.

Днес ви предлагаме рецепти, препоръчани и изпулвани от професор Марион Нестле, с които лесно бихте могли да си направите алкална вода у дома.

ПРЕДИМСТВА НА АЛКАЛНАТА ВОДА

Освен факта, че тази вода помага да се нормализира киселинно-алкалното равновесие на тялото, тя има редица важни ползи за здравето на човека.

1. Използването на алкална вода е отлична профилактика на заболявания на храносмилателната система.

2. Тя помага за предотвратяване на много хронични заболявания, включително рак.

3. Алкалната вода предотвратява натрупването на свободни радикали в тялото, като по този начин отстраняван токсините.

3. Профилактичното използване на алкална вода нормализира рН на кръвта и процесите на движението на кръвта.

4. Алкалната вода хидратира всяка клетка в организма и предотвратява преждевременното стареене.

Алкалната вода се получава чрез специален процес на филтрация. Онези от вас, които нямат време да си я направят сами и искат да пият качествена алкална вода, могат да закупят уреда за сребърна вода. ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ТУК!

1. Рецепта за алкална вода с хималайска сол и лимон.

В литър и половина вода се добавя сока на един лимон и хималайска сол на вкус. Много добре ще ви се отрази тази вода, ако успеете да изпиете поне 2 чаши сутрин, преди закуска.

2. Класическа рецепта за алкална вода

В литър и половина вода се добавя чаена лъжичка сода и един лимон, нарязан на парчета.

3. Най-лесният метод за получаване на алкална вода – чрез преваряване

Този метод за получаване на алкална вода е доста елементарен. Водата трябва да се вари в продължение на 5 минути. По този начин се увеличи рН-то на водата от 7.2 на 8.4. Преварената вода е най-добре да се съхранява в съд с капачка на хладно място.

Особеното на алкалната вода е факта, че тя не се пие в големи количества. Две чаши на ден са напълно достатъчни.

Консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете да употребявате алкална вода, ако спазвате нарочна диета с включени в нея алкални храни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *