Как да танцуваме, за да ни харесат

Танцът е дълбоко вроден в ДНК-то на човека и на много животни механизъм, чиято основна функция в природата е да служи като ориентир при размножаването.

Очевидно в някакъв момент в историята нещо ни се е случило и част от нас са приели гените на маймуни и някои дървесни видове, що се отнася до танцови възможности.

Истината обаче е, че ако включим определени мотиви и прости движения в танца си, ще продължим да изглеждаме също толкова нелепо, но ще въздействаме на отсрещния пол на биологично ниво.

За мъжете

Мъжете, които танцуват в стил “батка” с полуразперени ръце, така че да се подчертаят перките, раменете, трицепса и всичкото останало мускул, всъщност не са атрактивни за отсрещния пол.
Какъв тотален шок, нали? Женският човешки вид разпознава танцовите движения на врата и тези на средната и долната част на тялото на мъжа като привлекателни на физическо ниво.

Женската биология реагира също и на скоростта, с която мъжете движат дясното си коляно, докато танцуват, пише lifestyle.bg. Колкото по-бързо мърда коляното – толкова по-секси си. Това звучи като да сме го взели от зайците.

За жените

Дами, продължавайте да правите това, което правите, казват експертите. Мъжете се влияят най-силно от движения с ханша и седалището – още един абсолютен шок.

Движенията в тази област са свързани с мъжките възприятия за плодовитост и възможност за носене на здраво дете.

Друго атрактивно нещо за мъжкия пол са асиметричните движения с ръцете – колкото повече жената размахва ръце, толкова по-секси е тя.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *