Как действа кармата

Живеем с убеждението, че ако правим добро, то ще се върне обратно към нас. А ако съзнателно причиним чуждо нещастие, ще ни се върне обратно като мощен емоционален бумеранг. С една дума, хората, които вярват в кармата, се стремят да бъдат добронамерени и жертвоготовни, защото “каквото повикало, такова се обадило”. 

Светът обаче не е толкова просто устроен. Законите, на които е подвластна кармата, не могат да бъдат изчерпани с една проста формула, която да прилагаме универсално. 

Кармата е свързана с духовния принцип, според който намеренията на индивида определят неговото бъдеще, пише Една.бг. Първо, необходимо е да се отбележи, че трябва да бъдат напълно осъзнати, за да задейства кармичния принцип. Това ключва: как се отнасяме към другите, какъв е светогледът ни, как използваме средствата си и се развиватм като личности. 

Представяме ви 12-те закона на кармата, които ще променят живота ви, стига да ги запомните и прилагате пълноценно.

1. Закон за причинно-следствената връзка. Каквото посееш, това ще пожънеш. Отнася се и за положителните, и за негативните емоции.

2. Закон за създаването. Няма да получите това, което искате, ако не направите нещо, за да го спечелите. Ако искате да промените живота си, започнете с промяната от самите себе си. 

3. Закон за смирението. Приемете негативните събития и се погрижете да запасите мира в себе си. Не дръжите зле с хората около вас, особено когато изразяват несъгласието си.

4. Закон за развитието. За да оцелеете, трябва да бъдете адаптивни. Приемете личностната трансформация като естествен прогрес, за да функционирате хармонично в ритъма на света, но без да опитвате да променяте другите около вас. 

5. Закон за отгворността. За да промените живота си, трябва да сте наясно, че сте отговорни за всичко, което ви се случва, защото то е отражение на състоянието на вътрешния ви свят. 

6. Закон за връзките. Става въпрос за причинно-следствените връзки между вашето минало, настояще и бъдеще. За да се освободите от лошата карма, се съсредоточете върху настоящето и бъдещето и насочете мислите си изцяло в позивитна посока.

7. Закон за фокуса. Подредете приоритетите си. Записвайте си всички важни цели, които желаете да постигнете, и не губете концентрация заради външни фактори. 

8. Закон за себераздаването. Трябва редовно да утвръждавате това, в което вярвате. Нека всяко ваше действие е отражение на вътрешните ви нагласи. 

9. Закон за настоящия момент. Приемете света, в който живеете, такъв, какъвто е. Спрете да се самобичувате за минали грешки или не потъвайте изцяло в топлите спомени на миналото. Това се отнася и за бъдещето – ако се твърде често се фокусирате изцяло върху бъдещи цели и събития, рискувате да изгубите баланса във вътрешния си свят. 

10. Закон за промяната. Понякога промяната е необходима. Ако не давате нищо от себе си, за да трансформирате света около вас, неприятните събития ще продължават да ви навестяват. 

11. Закон за търпението и възнаграждението. Дори да не се получава в началото, не губете кураж и работете за прогреса си. Успехът понякога закъснява.

12. Закон за вдъхновението и значимостта. Вярвайте в себе си и способностите си. Не спирайте да си напомняте, че можете да промените света и да го заредите с повече любов и състрадание. В замята ще получите същото. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *