HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Как един скандал унищожи за часове блестяща кариера на Елена Поптодорова

Тя беше задържана в Полша за открадната козметика от магазин на летището

Скандал около открадната козметика от изминалата седмица унищожи за часове блестяща дипломатическа кариера на Елена Поптодорова. Новината дойде от полското радио Ер Ем Еф. От редакцията на медията потвърдиха за bTV задържането и се позоваха на източник от полицията за причината  – кражба на козметика на стойност над 700 лв. от магазин на летището в полската столица.

Говорителят на летището във Варшава не отрече. Елена Поптодорова отказа коментар.

Въпреки дългодишната си дипломатическа кариера към момента тя не е служител на външното ни ведомство. Пред властите във Варшава се е легитимирала с български дипломатически паспорт, който й се полага по право.

От мисията ни във Варшава обясниха, че и до този момент Поптодорова не ги е потърсила.

След края на мандата си като посланик в САЩ Поптодорова се установи във Варшава, където работи към международна организация по въпросите на миграцията.

След като над 80 медии в Русия веднага споделиха информацията на полско радио за задържането на Елена Поптодорова, бившият ни посланик във Ватикана проф. Владимир Градев предложи министерството на външните работи непременно да изчисти съмненията за кражба, хибридна война или случайна грешка.

На 2 март Елена Поптодорова подаде оставка от поста, който заема в момента във Варшава.

Името й се свързва и с друг скандал в магазин, но в САЩ.

През 1991 г. обаче, в качеството ѝ на депутат от българска делегация, Поптодорова е изгонена от супермаркет в Сейнт Антъни заедно с още няколко българи. Причината е, че собственикът на магазина ги бърка за група крадци.

В тази група е и адвокат Цветан Цветанов. Той разказа, че ситуацията е била много неприятна, даже са ги заставили да оставят продуктите, които са искали да си купят. Той е завел дело срещу собственика на магазина, стигнало се е до извънсъдебно споразумение и е получил обезщетение.

В групата е бил и музикантът Кирил Маричков. В телефонен разговор от Германия той сподели, че тогава цялата група е получила страхотна подкрепа от местните жители.

„Три телевизии взеха интервюта от нас в наша подкрепа. Неправителствена организация ни раздаде брошури, които да попълним, за да можем да съдим собственика на магазина. Аз не се възползвах, но си пазя брошурата за спомен”, каза още Маричков.

Той смята, че случаят с Поптодорова във Варшава е манипулация. Музикантът се е обадил на Елена Поптодорава, за да й го каже и да я подкрепи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *