Как играчките помагат на детето

Детски играчки онлайн

Детските играчки са подходящи за забавление, но малко хора може би си дават сметка колко полезни са за развитието на малкия човек. С тяхна помощ могат да се усвоят някои знания и умения, които са много важни за израстването. Специалистите са профилирали няколко вида игри – ролева, функционална, конструктивна и с правила. Всеки един от тези видове занимания има важна роля при развиване на мозъка на детето, като едни развиват психиката, други – физиката, трети – жизнените и социални умения и комуникацията, споделят специалистите от Рая тойс. 

Детски играчки онлайн

Какви бебешки ще намерите

Бебешките играчки, които са подходящи за деца под 1 година, са тези, които светят, шумят, свирят и имат още много други функции. Те развиват възприятията за звук, светлина, тактилност и бебето започва да ги разпознава и да реагира на тях. Неслучайно имитират животни, превозни средства или свирят детски песнички. Така по-лесно бебето възприема звуците на външния свят и се подготвя да ги срещне на живо. То вече ще знае какъв звук издават кравата, влакът, колата и т.н.

Кои са подходящи за деца над 2 години 

За да задържите вниманието на вече растящото и разбиращо дете, а и за да го научите на нещо ново, е подходящо да се насочите към различен тип игри:

  • куклите са част от ролевите игри, които помагат да се обърне внимание на емоции, чувства, емпатия и т.н. Те помагат на детето да създаде собствени въображаеми ситуации, които да разреши. Ролевите игри от всякакъв вид ще помогнат на малкия човек в бъдещия му живот като възрастен;
  • сетовете и играчките за професии също са част от този процес. И момичетата, и момчетата се интересуват от детски играчки, като кухни, барбекюта, комплекти за сервиране и други. Те са подходящи за деца над 2 годишна възраст, защото развиват самостоятелност;
  • конструкторите помагат за развиване на детската двигателна активност и фината моторика на малчуганите. Прецизността, с която те строят или редят кубчета под някаква форма, е важна за придобиване и развиване на други социални умения, които ще са нужни за в бъдеще. 

Какви да изберете за дете над 3 години

Детските образователни игри възпитават умения за спазване на правила. Освен това те дават на детето нови знания. Интерактивните забавления са сред много актуалните напоследък. Те са много интересни, развлекателни, а освен това и развиващи. 

В сайтовете онлайн можете да видите каталози с много детски играчки, подходящи за двора, като люлки, замъци, батути, коли, пързалки. Всички те са важни, защото развиват социалните умения, за да може малкото дете да се научи да разрешава проблеми, да общува с другите и да изпълнява поставените му задачи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *