Как Нинова и Добрев коментираха междинните данни от вота

БСП  вчера за първи път гласува пряко за избор на свой председател. След разцеплението в партията съперниците останаха само двама – Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Днес двамата коментираха междинните данни след електронното въвеждане на изборните протоколи. Реалните избиратели на левицата са 80 236, от тях 53 807 са отишли до урните.

„Искам да поздравя г-жа Нинова. Желая й много успехи. Иска ми се такава мотивация да постигнем и при парламентарните избори. Разпределението на гласовете показва, че са по любов, а не в резултат на някаква намеса. Не съм очаквал различни резултати. Аз съм реалист и съм доволен от себе си. В рамките на изборния ден има 78 жалби. Екипът ми направи всичко изборите да бъдат честни. Не съм аз човекът, който ще прецени дали това е било така”, каза Добрев.

„Вчера партията беше изправена пред огромно предизвикателство за пръв път в историята си. Тя го посрещна с емоция, но и с разум и осъзната отговорност. Членовете показаха, че БСП е най-демократичната модерна лява европейска партия. Стана ясно, че БСП е зряла, с най-високо организирана и проведена кампания, с институционална култура – сама, без професионална администрация, без заплащане, направи показно как се правят избори. Имаше над 1 000 секции с участието на над 8 000 души. Нямаше инциденти, подправени протоколи, опашки на хора с чували, чакащи да предадат изборните книжа. Има високата избирателна активност, близо 70%. Подкрепилите ме 43 228 социалисти са повече от половината от всички членове на партията. Вчера вие направихте промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача – да направим промяната в България необратима. Знам, че можем заедно и вярвам, че това ще стане съвсем скоро”, каза Нинова, цитирана от NOVA.

Тепърва предстои обработката и на хартиените протоколи. Председателят на ЦИК на БСП – Емил Войнов, заяви, че не очаква драстична разлика в данните за избора на председател.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *