Топ теми

КАК НИ ЛЕКУВАТ? 30-г. К. Шушков: Медсестра в общинската болница в Дупница грубо ме изгони, въпреки че носех документ за настаняване и бях с двойна бронхопневмония, висока температура и затруднено дишане

Двете отделения за лечение на Ковид-19 в дупнишките болници  са пълни и връщат пациенти, а новозаразените бият рекорда – 78 души за денонощие.

Проблем обаче има и с настаняването в болница на пациенти без Ковид, но нуждаещи се от спешно лечение.

На редакционния телефон в „Струма” позвъни 30-г. Костадин Шушков от с. Блажиево, община Бобошево, и заяви: “С температура и затруднено дишане съм. Потърсих лекарска помощ в Спешен център – Дупница. Оттам ме изпратиха да ми направят рентгенова снимка и се оказа, че съм с двойна бронхопневмония. С документ ме изпратиха за настаняване в общинската болница. На входната врата на отделението ме посрещнаха две жени с бели престилки, предполагам, че поне едната от тях е медицинска сестра. Показах им документа за приемане и една от двете ме нахока грубо и ме изгони: “Ходи си, няма места за настаняване, ела утре”, и затвори вратата под носа ми. Аз бях с висока температура, трудно дишах, но ме изгониха като куче. Отидох в частната болница и там нямаше места, но д-р Борисова ме прегледа и ми изписа антибиотик. Каза ми след няколко дни да отида на проверка. Направих си бърз тест, който е отрицателен за Ковид-19”, разказа К. Шушков.

От общинската болница в Дупница съобщиха, че вътрешно отделение е пълно, въпреки че преди седмица са поставили още 10 легла. В момента и инфекциозно отделение е пълно, то разполага със 17 легла. Има 7 пациенти, настанени в ортопедично отделение в по-тежко състояние.

Вчера от Областния кризисен щаб съобщиха, че само за денонощие новозаразените с Ковид-19 в Дупница са 78, което е антирекорд за града. До момента не е имало толкова заразени за едно денонощие, тъй като досега броят на новозаразените в Дупница е стигал до 58 души за денонощие.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *