Как отслабват дамите по света

Французойките са еталон за красота и стройна фигура векове наред. В същото време именно във Франция се произвеждат най-калоричните вина и сирена. Френските жени също са изкушени от тях, но спазват едно златно правило, което поддържа талиите им винаги тънки – съсредоточават се върху храната.

Във Франция рядко може да се види някой набързо да пие кафе в пластмасова чашка на път за работата, още по-малко да дъвче парче пица на улицата. Нищо не трябва да ви разсейва, докато се храните – нито телевизорът, нито шумът от уличното движение. Когато се концентрирате върху храната, ядете по-малко. Според резултатите от анкета французойките са сред най-фините жени по света, защото се хранят бавно и спокойно. Холандките пък залагат на физическото натоварване, за да контролират теглото си. Там велосипедите (16 милиона) са повече, отколкото жителите (14 милиона). Само в последната година са продадени един милион. 40% от холандките ходят на работа с колело, затова в някои райони на Амстердам светофарите са съобразени със скоростта на велосипедистите. Дамите от Страната на лалета разкриват, че само да един час на колелото изгарят повече от 500 калории, което им позволява през деня да хапват каквото им е на сърце. Тайната на унгарките пък се крие в оцета.
По традиция те правят буркани с кисели краставички, кисело зеле и туршия от чушки също като нас.

Оцетната киселина регулира нивото на кръвната захар и предотвратява отделянето на повече инсулин. Това е важно, защото при повече инсулин в кръвта мазнините не се разграждат. Ако не обичате зарзавата, добавяйте по малко оцет към всяка ядене, за да държите килограмите си в норма. Италианките са на 25-о място в Европа по пълнота. И това – въпреки многото тестени изделия, които консумират. Преди всичко там сосовете се дозират много внимателно. Спагетите не плуват в сметана. Освен това пастата се вари ал денте, т.е. не се разварява. Така съдържа по-малко нишесте и повече белтъчини и други полезни хранителни вещества, като порцията засища за по-дълго време. Дамите от Италия споделят, че се хранят обилно, но гледат да хапват ястията полусурови, защото така хем били вкусни, хем съдържали минимално количество калории.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *