Как реагира тялото на жената, когато е с грешния мъж

Усмихвате се по-малко, когато сте сами, защото мислите ви са негативни. По-често страдате от депресивни състояния, главоболие и стомашни проблеми.

Как реагира тялото на жената, когато е с грешния мъж? Не си даваме сметка, но често човекът до нас влияе положително или отрицателно на здравето ни. Когато сме нещастни в личния си живот, е съвсем нормално и тялото ни да страда, освен душата.

Нека видим какво се случва с тялото ни, когато сме с грешния мъж:

  1. Емоционално и физическо изтощение

Вероятно ви се е случвало, когато сте били в токсична връзка, да се чувствате емоционално и физическо изтощени, да нямате енергия и да не успявате да се концентрирате? Когато мислите ни се реят в грешната посока, не успяваме да се концентрираме и да изпълняваме нормално ангажиментите си.

Цялото ни тяло страда под влиянието на негативните ни емоции. Дланите ни се потят, получаваме сърцебиене, главоболие, възможно е да спрем да се храним. Не рядко задълбочаваме лошите си навици, защото се опитваме да избягаме от проблемите във връзката. Ефектът от всичко това е най-разрушителен, ако живеем заедно.

  1. Игнорираме нуждите си

Как реагира тялото на жената, когато е с грешния мъж? Когато сме нещастни, пренебрегнати и потискани от токсичен партньор, не се грижим за себе си. Игнорираме нуждите си, защото не ги забелязваме. Толкова сме вглъбени в нещастието си, че забравяме, че съществуваме. Реагираме като роботи, действаме по навик, с мъка изпълняваме задачите си. Наблюдаваме живота отстрани, но не участваме в него.

  1. Губим самочувствието и увереността си

Грешният човек подкопава самочувствието ни, а самите ние губим увереността си. Решаваме, че щом сме избрали такъв партньор, не можем да се доверим на преценката си. Подсъзнанието ни крещи, сякаш за да ни унижи, че сме избрали грешен човек.

  1. Мозъкът ни отрича реалността

Нашият мозък може да ни играе невероятни игри. Ако искаме да се самоубедим в нещо, със сигурност ще намерим най-железните доводи. Но ако искаме да видим реалността, трябва да послушаме вътрешния си глас.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *