HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Как се е стигнало до убийството в Борисовата градина

Убийството на 15-годишния Георги Игнатов на 2 юни 2015 г. в Борисовата градина не е било планирано и може би е било с цел грабеж. Извършителят обаче най-вероятно и преди е имал прояви на агресия. Това сочи психологическият профил на убиеца, изготвен от криминалните психолози Тодор Тодоров и Велина Владимирова като вещи лица.

„Няма как той този ден да се е събудил и да е решил: „Аз ще отида в парка и ще обера човек и ще си взема един нож, който да ми помогне, ако евентуално нещо излезе извън контрол“. Със сигурност е имал такива агресивни или хулигантски прояви“ и преди, казва Тодоров.

Според Владимирова „цялата случка се е разиграла в рамките на около минута, т.е. не може да се предполага, че тук някъде има дългосрочно отношение, че жертва и нападател се познават. След като жертвата отказва да предостави това, което нападателят е поискал, е последвало това намушкване с нож“.

„Нашето предположение е, че ударът с ножа е бил за овладяване на ситуацията и установяване на контрол, т.е жертвата е оказала отпор преди това, който не е бил очакван от нападателя“, добавя Тодоров.

Според психолозите в семейството на извършителя е имало проблеми и вероятно в миналото към него е проявявана агресия.

Същевременно преподаватели и близки на предполагаемия убиец Йоан Матев твърдят, че не е бил агресивен. Определят го като добро момче.

Сменил е няколко частни училища през годините, не е имал висок успех и често е отсъствал от занятия по настояване на родителите, защото ходел на тенис състезания в чужбина. В 9-и клас е отстранен от немската гимназия „Ерих Кестнер“ заради отсъствия и слаби оценки.

По време на убийството е бил ученик в частното училище „Езиков свят“.

В деня на убийството Йоан бил на тренировка на кортовете в Борисовата градина. Само на метри от местопрестълението.

Няколко месеца след това Йоан и брат му без предупреждение и изненадващо спират да тренират тенис.

Треньорите му го описват като затворен и скромен. Не се отличавал с прекалена агресия.

Експертите обаче казват, че промяната във външността на Матев от последната година е била с цел да заблуди разследващите.btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *