Как се променя сексът през пандемията

С Covid-19 всичко се промени, и година след като коронавирусът завладя света, маските вече не са нещо необичайно, а хидрогелът е естествено продължение на ръката, пише испанският в. АВС, цитирани от DarikNews.

И ние осъзнаваме разликите между нашия живот днес и преди година. И както се промени начинът, по който пазаруваме, на кино или във фитнеса, така се промени и начинът, по който се отнасяме към други важни неща – особено в любовната сфера.

Ако имате партньор, вече не можете да се целувате на улицата както преди. Или трябва да натрупате смелост, за да отидете и да видите другия, ако не живеете заедно.

Вече има няколко проучвания, които показват промените в тази сфера. Информация от марката еротични играчки LELO сочи, че миналата година продажбите на тези продукти са се увеличили с 20% в Испания. „Всъщност нашата е третата държава в Европа, в която са закупени повече такива стоки (пез 2020 г.) след Обединеното кралство и Франция“, посочват те.

Експертите на марката казват, че прекарвайки повече време сами, това „ни помогна да изследваме тялото си и много хора бяха насърчени да го правят с продукти от този тип“. Данните, които те предоставят, са, че през последните седмици на март и месец април, в сравнение със същия период на предходната година, продажбите им са се увеличили с 40%.

Друга тенденция е по-свободното възприемане на експерименти и новости. По данни от проучване на WOW Tech, група компании, фокусирани върху сексуалните удоволствия, желанието ни да опитаме нещо ново в сексуалния си живот сега е с 25% по-голямо, отколкото по време на първия локаут.

Онлайн запознанствата – все по-нормални

Все повече хора решават да се „срещнат“ по Skype или Zoom, а след това, евентуално, да се видят и лично. Въпреки че първоначално да имаш първа среща през компютъра изглеждаше малко странно, „този тип срещи ни помагат да оценим срещата от друга гледна точка и да се чувстваме по-комфортно“, казват експертите от LELO.

Пандемията разми границите между физическия и дигиталния свят. Поради тази причина много двойки, които не съжителстват, са влезли в света на поддържане на връзките чрез екрана. Оказва се, че е налице „сексуална рецесия“.

„Някои изследвания показват, че днес правим по-малко секс от предишните поколения. Тази тенденция е съществувала преди появата на Covid-19 и ще продължи през следващите месеци “, обясняват професионалистите.

По тази причина обикновено се очаква, че в тези времена „качеството на нашите интимни отношения ще надделее над количеството“. „Ще бъдем по-избирателни с партньорите си и въпреки, че сексът ще бъде по-рядък, ще направим всичко възможно, за да го направим по-задоволителен“, заключават те.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *