Как ще почиваме по Коледа и Нова година

Въпреки пандемията от коронавирус и факта, че голяма част от работещите изпълняват задълженията си от вкъщи, всички очакват с нетърпение предстоящите коледни и новогодишни празници, пише Дарик. Тук има добра новина. Очаква ни дълъг маратон от почивни дни. 

За Коледа почивката ще е най-дълга – цели 5 дни от 24 декември до 28 декември включително. Струпването на почивните дни се получава, защото 26 декември е обявен официално за празничен ден. Тази година той се пада в събота, което автоматично прави и понеделник почивен ден. 

За Нова година също ще има струпване на почивни дни. За старта на 2021 година ще почиваме 3 дни, защото празникът се пада в петък и по този начин се слива с уикенда от 1 януари до 3 януари включително. 

31 декември обаче е официален работен ден и ще се наложи да работим, освен ако не си вземем отпуска. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. все още гражданин на рб

    нали много се преработиха държавните служители,които почиват по два дни и два работят заради ковид,за коледа 5 дни за нова година 3 дни.КЪДЕ ГО ИМА ТОВА ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,НА ФОНА НА ТАЗИ МИЗЕРИЯ И НИЩЕТА В БЪЛГАРИЯ,КОЙ ЩЕ РАБОТИ,ДЖИПИТАТА СЪЩО ИЗЧЕЗВАТ,ИЗКЛЮЧВАТ ТЕЛЕФОНИТЕ СИ,БАНКИТЕ СЪЩО,АПТЕКИТЕ ЗАТВАРЯТ,ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ КАСАЕЩИ ЗДРАВЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ СЪЩО,КОЙ,КОЙ ГОСПОДА.НАИСТИНА НЯМА ТАКАКА ДЪРЖАВА С ТАКИВА УПРАВЛЯВАЩИ.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *