Калин Терзийски за Григор Димитров: Клето момче, което просто играе добре тенис

„За един разказ в Лондон взимам 25 паунда. 100 000 пъти по-ниска оценка от Григор Димитров”. Това коментира в предаването „Събуди се” писателят Калин Терзийски.

Господстващите кръгове се опитват да елементаризират и деградират масите от хора, за да им станат удобни. Масите от хора са длъжни не да се псуват и да мразят писателите си и да възвеличават едно клето момче, което просто играе добре тенис, игра с топка, и печели. Играе добре, но е просто спорт. Лувъра ли е по-важен за цивилизацията или стадион „Маракана””, попита Терзийски.

„По времето на Леонардо да Винчи също е имало боксьори и борци. Не вярвам да има останал някой известен”, заяви още Терзийски.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. обичаща литературата и спорта

    Клетият пияница, продължава да се прави на интересен и да търси внимание. Не знам защо трябва да се сравнява литературата със спорта или която и да е друга област. Всяка е важна за развитието и прогреса. Друг е въпросът кои представители от отделните области остават в историята и кои – не. Този драскач със сигурност няма да го помнят след време, така че да вземе да млъкне вече. А на Григор Димитров и безспорните му успехи съм се радвала от сърце и му пожелавам много бъдещи победи и здраве, разбира се.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *