Камен Алипиев в болница след като беше уволнен

Спортният журналист Камен Алипиев е претърпял спешна операция за отстраняване на херния дни след като ръководството на БНТ съобщи, че гласи уволнението му заради липса на димплома за висше образование, разбра HotArena.

За състоянието на Кедъра се погрижили специалисти от Университетска болница “Лозенец”, където той постъпил с оплаквания. Интервенцията преминала гладко, Камен даже имал сили да сърфира в интернет от болничното легло и вече бил изписан и напълно здрав. 

Докато се възстановял от оперативната намеса обаче разбрал, че идеята за отстраняването му от спортния отдел на БНТ вече е реализирана на практика. Трудовият му договор като изпълнителен продуцент в медията бил прекратен заради несъвместимост с новите стандарти на телевизията и с аргумента, че няма изискваната диплома за висше образование. 

По същото време той бил в болничен и разбрал новината, че е уволнен с известие по пощата. “Аз съм наивен и никога не съм играл такива игрички. Просто видях в пощата си съобщение за препоръчано писмо, отидох в нашия пощенски клон и си подписах документа. Докато ми извадят писмото и разбера, че е от телевизията, беше късно да реагирам по какъвто и да било друг начин. Няколко дни по-късно бележката е върната в телевизията. От “Човешки ресурси” ми се обадиха и казаха: “С това приключват нашите взаимоотношения, ще ти платим една заплата обезщетение”. 

Аз им казах: “Хора, аз съм в болнични”. “Ами нищо, добре”В края на месеца ми преведоха това обезщетение заедно с дните отпуск, които имах”, обяснява Кедъра. Той вече е записал магистратура в НСА. И все още не е обмислял дали ще съди БНТ, но не крие, че се колебае, пише Ретро. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *