Камерите изловиха нова следа! Намериха джипа на убийците на Иво Стаменов

Джип “Мицубиши Паджеро”, с който убийците на началника на отдел “Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов са избягали от София непосредствено след атентата срещу него, е бил открит от криминалистите преди 2 седмици, съобщава retro.bg.

Возилото бе дирено от МВР под дърво и камък от 18 декември миналата година, когато висшият данъчен Стаменов бе прострелян с куршум за слонове и мечки от наемен убиец в центъра на София, а месец по-късно почина от раната си във Военна болница.

При убийството на 43-годишния началник в НАП изпълнителите на мократа поръчка ползваха два джипа – “Тойота РАВ 4”, с който се измъкнаха от местопрестъплението и зарязаха в столичния квартал “Хаджи Димитър”, както и джип “Мицубиши Паджеро”, с който напуснаха пределите на София.

Дълго време криминалистите издирваха второто возило с надеждата да открият отпечатъци и ДНК профили, оставени от килърите. Преди 2 седмици ченгетата най-после са открили издирвания джип. Той е намерен в гориста местност в района на пернишкото село Дивотино. Високопроходимото возило е без регистрационни номера, а колата е с подправен идентификационен номер на рамата. Заради липсата на табели антимафиотите все още не могат да установят със сигурност дали джипът е същият, с който наемниците са се изтеглили от София.

“От камери за видеонаблюдение установихме, че убийците на Иво Стаменов са се прехвърлили от “Тойота” на “Мицубиши”. Първият джип открихме преди Коледа, но не можахме да извлечем следи от него, тъй като той бе обилно поръсен с червен пипер. Сега изследваме втория джип за следи”, коментира разследващ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *