Камъкът, който ви пази от лоша енергия, според зодията

Камъните винаги са били пълни с тайни и магически качества. Много вещици, магьосници или шамани са използвали различни видове камъни и минерали в своите ритуали. Те могат не само да дарят човек с различни добри качества, те могат както да предпазват, така и да навредят. Всяка зодия има различни камъни, които я предпазват от негативната енергия.

Овен

Ахатът е идеален камък за учениците, той се фокусира върху ученето и развива самодисциплина. Най-подходящите цветове са: червен, жълт, оранжев. Той успешно пази собственика си от злото. Негативните влияния се предотвратяват и от карнеол.

Телец

Ахат – камъни в светли цветове (бяло, сиво, синьо) – спомагат за подобряване на здравето на жените и укрепване на семейството. Черен ахат – мъжки камък, ще спаси собственика от тъмни сили, както и ще даде достоверност на думите и действията му.

Малахит – светлозеленият камък е високо ценен заради способността му да абсорбира злото, което е насочено към вас. Освобождава човека от мрачни мисли и негодувания.

Близнаци

Ахат –  развива търпение и постоянство в тази зодия. Дава сила на слаби и болни хора. Ще ви предпази от завист и гняв. Близнаците се нуждаят от топли нюанси на ахат: жълт, червен, оранжев.

Изумруд – отваря очите на собственика си за лъжата.

Яспис – пази от негативната енергия, излъчвана от хората.

Рак

Лунен камък – насърчава разумен изход от трудни ситуации, както и кариерно израстване. Предпазва Рака от стимулиращите ефекти на пълнолунието и пази от негативно излъчване.

Лъв

Рубин – неутрализира тъмните влияния върху собственика, регулира енергийния баланс и попълва запасите от положителна енергия.

Амбър – той е най-мощният амулет за знака. Ще даде положителни емоции, късмет и ще се отърве от завистливи погледи.

Дева

Оникс – попълва липсата на жизненост, предпазва от стрес и депресия. Защитен амулет може да бъде и червен яспис.

Везни

Турмалин – балансира тъмната и светлата енергия на този знак, а също така помага на собственика да стане по-цялостен човек.

Скорпион

Хематит – укротява неконтролируемата енергия на Скорпиона. Постоянният контакт с камъка ще научи собственика да бъде по-толерантен и привързан към колегите по работа и домакинството.

Рубин – за мъже. Носи успех на собствениците в областта на политиката и бизнеса. Ще ви научи да не се съмнявате в себе си.

Стрелец

Тюркоаз – невероятната енергия на този минерал ще предпази Стрелеца от всякакви нещастия. Този камък е полезен за самореализация в професията.

Топаз – синият топаз е особено добър за тези, които искат да разгадаят коварните планове на недоброжелателите.

Козирог

Оникс – служи като талисман, дарява собственика му със способността да разнищва мислите на своите противници.

Гагат – отличен амулет срещу отрицателни енергии и неразумни страхове.

Водолей

Син сапфир – “камъкът на мъдрите” ще посочи истинската цел на собственика в живота, ще даде смелост и издръжливост, ще изостри интуицията.

Риби

Аквамарин – този берил, особено с морски цвят, ще засили активния принцип на живота, ще смекчи гнева и ще възстанови спокойствието. Ще отблъсне негативните мисли.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *