Канада одобри ваксината на AstraZeneca

Канадският лекарствен регулатор одобри днес ваксината на компанията AstraZeneca срещу COVID-19. Това е третата ваксина срещу коронавирус, която получава разрешение за използване в Канада след тези на Pfizer и на Moderna, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

AstraZeneca е одобрена за използване при лица над 18 години. Някои страни като Франция разрешиха ваксината само за хора под 65 години, като заявиха, че няма достатъчно доказателства дали тя действа при по-възрастните.

Белгия позволи използването й само при хора до 55 години. Одобряването на ваксината дава възможност на канадските здравни власти да ускорят ваксинационната кампания, след като правителството на премиера Джъстин Трюдо е обвинявано, че не напредва достатъчно бързо с имунизацията на гражданите.
Публично обявени сделки за доставка показват, че Канада е поръчала повече ваксинни дози срещу COVID-19 на глава от населението от всяка друга държава. Но в началните етапи ваксинационната й кампания върви сравнително бавно, отчасти заради бавните доставки от производителите, тъй като Канада няма местно производство.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *