Кандидатът за общински съветник и бивш управител на общинска болница Росен Тимчев заловен да шофира джип с номера от крадено БМВ

Кандидатът за общински съветник и бивш управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев успя да влезе в нов скандал. Преди няколко дни Р. Тимчев е  засечен от пътни полицаи в Дупница да шофира джип “Мицубиши” с фалшиви номера. Служители на КАТ-Пътна полиция спрели автомобила, шофиран от Росен Тимчев за проверка в близост до централния площад в Дупница. Оказало се, че регистрационните табели на джипа са от БМВ, откраднато в София и обявено за издирване. Пред полицаите Р. Тимчев заявил, че купил джипа с тези номера и че не знаел, че е с чужди номера от крадена кола.

Бивш катаджия коментира случая така: „Фалшивите табели могат да се разпознаят, като се погледне закрепването на регистрационните табели, ако върху тях няма оригинален болт с  номер, който да ги прикрепва, означава, че те не са сложени от КАТ. За поставени фалшиви табели на автомобил се носи наказателна отговорност”, категоричен бе бившият катаджия.

Срещу Росен Тимчев е образувано досъдебно производство за шофиране на автомобил с неистински номера. При подобни нарушения наказанието е затвор до 1 г., парична глоба и отнемане на книжката най-малко за 6 м.

Както “Струма” писа, Росен Тимчев се регистрира в ОИК – Дупница за водач на листа за общински съветници, въпреки че отричаше.

Той вече е осъждан на две пробации и 200 часа общественополезен труд заради представена фалшива диплома за магистър по здравен мениджмънт, с която стана управител на общинската болница, и за представена фалшива вносна бележка за платена гаранция, за да не лежи в ареста, докато тече разследването. Пробацията за фалшивата диплома беше придружена и с наказание 200 часа общественополезен труд. В момента срещу Р. Тимчев тече разследване за безстопанственост при управление на общинската болница. Документите от разследването бяха внесени в Окръжен съд – Кюстендил, но съдията върна делото на Окръжна прокуратура с мотив – уточняване на дребни детайли.

На въпрос на „Струма” защо се допуска регистрация на кандидати за изборите, които са осъждани, председателят на ОИК – Дупница Мария Чомакова коментира: „Не се изискват свидетелства за съдимост на кандидатите. Те попълват декларации, в които сами съобщават дали са осъждани, или не и те си носят отговорността, ако данните им са неверни”, заключи адвокат Мария Чомакова.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Д.Р.

    Малоумното чучело още ли лъже клетите хора из Дупнишко, че става за нещо? Знаем си го какъв непрокопсаник е.
    Директно за затвора е, не знам защо го бавят

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *