Кандидатките за короната „Девойка Кюстендилска пролет” обиколиха училища и детски градини

14 забавачки и училища посрещнаха красавиците, участнички в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет 2019”.  Броят не е случаен, толкова са момичетата, достигнали до финалната права след предварителния кастинг през февруари. Тогава в Килийното училище се  явиха 24 момичета. Всяко едно от образователните звена беше избрало тематично облекло. Част от децата и учениците бяха облечени в пролетни костюми, други избраха пък традиционните народни носии, приказни герои или мажоретни костюми.

„Ние вече имаме своите фаворитки, колебая се кого да подкрепя, дали каката на Мони, Гергана Божидарова или Рафиела, тя пък е гимнастичка. Все още не съм гласувала от телефона си. Може би ще пускам SMS-ите в деня на избора”, вълнува се ученичка от Трето ОУ „Професор Марин Дринов”.

На 16 март от 19.00 часа на площад „Велбъжд” ще се проведе 53-ият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“. Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *