Кандидатът за депутат Р. Радославов почерпи приятели в Дупница „на патерици” за ЧРД и направи разбор на изборния ден

Водачът на листата на коалиция Движение „Заедно за промяна” в 10-и МИР – Кюстендил доц. Радослав Радославов, преподавател в ЮЗУ, вчера почерпи приятелите си за 65-ия си рожден ден, който е на 11 юли, но заради деня на вота отложи честването с един ден. С компанията си на кафе в центъра на Дупница Р. Радославов направи разбор на изборния ден.

На въпрос на “Струма” как се чувства след вота, разочарован ли е от малкото гласове, които получи коалицията, Р. Радославов заяви: “Добре съм. Знаех, каква е настройката на хората. Но трябваше да поема политическа отговорност в този момент. Явно все още нашите послания са неразбираеми за избирателите, които не ни припознават. Нищо че програмата ни е професионална и експертна. Има и други формации, които не бяха разбрани. Важно е, че ерата на ГЕРБ на национално ниво приключи”.

Радослав Радославов е бил три мандата общински съветник от БСП в периода 1991-2003 г. Напуска редиците на БСП в Дупница и става член на “Българска социалдемокрация”, на която в момента е зам. председател.

Някогашният му съпартиец Георги Пехливански, който е 5 мандата общински съветник от БСП, заяви пред “Струма” по повод изборния резултат: “Вина за ниския резултат има и нацианалното ръководство, и местното на БСП. На национално ниво БСП се коалира с партии, които на местно ниво имат кухи структури. Те се съюзиха “горе”, а долу няма кой да гласува за БСП. Националното ръководство не попита по места имат ли структури тези партии и политически формати, каква членска маса имат… На местно ниво в Изпълнителното бюро са едни и същи хора от години. Общинските съветници са и членове на бюрото, кой ще ги контролира? Аз съм секретар на организацията на БСП в най-големия квартал в Дупница жк “Бистрица”, където живеят около 10 000-12 000 души. Никой не дойде от ръководството на БСП на местно ниво или от кандидатите за депутати да направи едно събрание, да обясни на хората какви идеи имат… Председателят на общинската структура на БСП Александър Анин работи и живее в София. Кога да идва да ръководи партията? На нас в Дупница ни трябва лидер за ръководител на партията. Нямам нищо против Ал. Анин, той е добър и работлив човек, но няма лидерски качества”, заяви Г. Пехливански.

Г. Пехливански

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *