Кандидатът за кмет от ГЕРБ в Сандански Кирил Котев направи публичен отчет за свършеното през предходния мандат и представи програма за развитие на общината

Кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ в Сандански Кирил Котев направи публичен отчет за свършеното през последните 4 години и представи програма за развитие на общината. Пред повече от 700 гости в Дома на културата подкрепа към него изказаха и заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, областният координатор на партията за Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, народният представител на ГЕРБ от Петрич Георги Динев.

Кирил Котев направи отчет за свършеното през последните 4 години, а на 7-метров екран бяха презентирани реализираните проектите на община Сандански.

Над 30 млн. лв. са инвестирани в община Сандански по линия на еврофондове и национално финансиране през последните четири години, стана ясно от неговия отчет. Кирил Котев подчерта, че при поемането на ръководството на общината през 2015 г. в нея са съществували детски градини на абсурдни места като футболни съблекални и бараки. „Днес всички сгради предлагат съвременни условия, а много от градините бяха изцяло ремонтирани“, подчерта Котев. Близо 3 млн. лв. са инвестирани и за модернизиране на училищната материална база, става ясно от представената информация. С тях е подобрена енергийната ефективност, обновени са кабинети, спортни салони и др. Целта оттук нататък е да се надгражда направеното и да продължи облагородяването.

Спортистите на Сандански вече имат нов дом – многофункционалният спортен комплекс. Той се изгражда от общината и ще бъде най-големият в региона, като в него ще могат да се практикуват всички видове спорт на закрито. Инвестицията е за над 4 млн. лв., които бяха осигурени от националния бюджет, а местната власт участва с допълнителни 400 хил. лв. „Сандански вече има една от най-добрите тренировъчни лекоатлетически писти в България, а преди дни стартира и проект за подмяна на тревната настилка на тренировъчните футболни игрища”, отбеляза още Кирил Котев.

Като успех в предходния мандат Кирил Котев отбеляза и доброто финансово състояние на общинската болница. Друга добра новина е, че за първи път от повече от 10 г. в болницата има и екип от млади специализанти, голяма част от които искат да останат и да практикуват в нея. Сред безспорните успехи е и осигуряването на лекари в малките населени места. Особено като се има предвид, че това е най-голямата по площ община в областта, в която има редица села с по няколко жители. Въпреки това е създадена организация и за всички тях е осигурено лекарско обслужване. Сандански стана и първият град с ТЕЛК комисия извън областните центрове.

През изминалите 4 години в общината са реализирани и десетки инфраструктурни проекти, като заедно с инвестициите за ремонтиране на съществуваща пътна инфраструктура са изградени и няколко напълно нови булеварди и пътни връзки, които облекчават трафика в общинския център. Категоричният ангажимент е да продължи да се работи със същото темпо, като бяха представени повече от 10 проекта, които вече са в процес на проектиране и с осигурено финансиране.

С успешно защитени и изпълнени проекти за над 14 млн. лв. по програмите за енергийна ефективност Сандански се утвърждава като една от добре работещите общини с тези инструменти. Общината напредна и в изграждането на нова индустриална зона, с която да преодолее променливият характер на туризма чрез привличане на повече инвеститори.

„Показахме резултати с много работа и днес искаме да продължим да надграждаме това, което заедно успяхме да направим“, обърна се Кирил Котев към събралите се хора.

„Вижда се колко много е направено за 4 г. Виждаме и програмата за бъдещето. В спорта има едно правило – трудно е да станеш шампион, а два пъти по-трудно е да станеш шампион отново. Хората бързо свикват с добре направените неща. Една партия ни критикуваше, че асфалт не се яде – да, но дава поминък. И това се видя от хората”, каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Той се обърна с призив към присъстващите да се доверят отново на доказаните кметове, които с работата си ще продължат развитието на своите общини. „Сигурен съм, че всичко направено ще бъде оценено от хората. Сандански е един от любимите ми градове и всяка година сме тук – продължавайте да работите така, че хората с удоволствие да се връщат отново, както е било и досега”, каза още Красимир Велчев.

Областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева подчерта, че Сандански е един от градовете в България, в които за последните 4 години са реализирани много проекти, средата за живот е станала по-добра.

„Всичко, което чухме, не са просто факти, зад това стои упорита работа. Постигнатото от Кирил Котев и екипа му през този мандат и визията му за развитието на Сандански са сериозно основание за всеки от вас да го изберете отново за кмет, защото той каза, че може да работи. Затова на 27 октомври подкрепете отбора на можещите – кандидатът за кмет на ГЕРБ Кирил Котев и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ”, призова Даниела Савеклиева.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *