Кандидатът за ОбС – Дупница инж. Кр. Борисов: 6-те преференции на семейството ми и кумовете за мен са изчезнали, внасям жалба в съда за манипулации на вота…

Кандидатът за общински съветник от БДЦ в Дупница инж. Красимир Борисов с изненада установил, че в протокола на 44-та секция, където гласувало четиричленното му семейство и кумовете му, липсват преференциите за него. Синът на Кр. Борисов – Кристиян, гласувал за първи път и бил горд, че ще даде гласа си за баща си.

Изненадата не само за Кр. Борисов, но и за семейството му, била голяма, след като проверили протокола на 44-та секция и установили, че техните гласове и тези на кумовете им не са отбелязани никъде.

Красимир Борисов е подал жалба в ОИК – Дупница, но от там му отговорили, че проблемът вече е от компетенцията на Административен съд – Кюстендил.

Репортер на “Струма” откри по телефона Красимир Борисов, който работи като завеждащ смяна в ТЕЦ “Бобов дол”. Ето неговия коментар:

“Останахме изненадани, че липсваха дори гласовете на семейството ми за преференциално гласуване. Синът ми Кристиян, който гласува за първи път, като разбра, че липсват гласовете ни, се закани, че повече няма да гласува. Много е разочарован. В протокола от тази секция е записано срещу името ми 0 преференции. Няма недействителни бюлетини, което ме навежда на мисълта за манипулация на протокола. Трябваха ми 143 гласа да вляза в ОбС. Това не е толкова важно, но въпросът е принципен. Къде са отишли моите 6 преференции, за които съм абсолютно сигурен? Ако някой приятел ми кажеше, че е дал гласа си за мен и не е отчетен като преференция, може би нямаше да му повярвам. Но в този протокол с очите си видях, че липсват гласовете на семейството ми, което няма да ме подведе. Ще подам жалба в Административен съд, като ще помоля да се преброят бюлетините на БДЦ във всички 73 секции в Дупница. Ако някой ми кажеше, че са му “откраднати” преференции, нямаше да му повярвам, но ето че се случи на мен”, заключи Красимир Борисов разочарован.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *