HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кандидат-депутатите на БСП от Благоевград пред офицерите от запаса: Срамно е българският пенсионер да получава 150 лв., а един бежанец – 1000 лв.

„За мен е чест и привилегия да стоя пред вас, защото вие сте солта на България и в моята ценностна система няма нищо по-високо от това да си български офицер“ – с тези думи водачът на листата на “БСП за България” за Благоевград Тома Томов грабна вниманието на запасните офицери и сержанти от запаса, събрали се в Благоевград да чуят визията на коалицията за бъдещето на страната ни.

“България е на погрешен курс и нашата цел е да го променим. Имаме историческия шанс да го направим. Предстои ни решителна битка. Вие сте офицери и разбирате колко е тежко положението. За първи път от 25 години ние ще решим кой ще ни управлява – нито Брюксел, нито Вашингтон. Америка е обърната към себе си, а Европа – още повече. Желанието на големите европейски политици с „Европа на много скорости“ е да ни оставят в периферията и вие, като офицери, много добре знаете какво означава това. Нуждаем се от силна армия и държава. Трябва да сменим управляващия политически елит. Бойко Борисов седя твърде дълго и трябва да бъде отстранен”, заяви Томов.

С голямо внимание офицерите от запаса изслушаха и акцентите в програмата на “БСП за България”, касаещи решаването на проблемите на запасното воинство. В стегнат вид те им бяха представени от втория в листата на коалицията – благоевградския бизнесмен и областен председател на БСП Николай Бошкилов. Сред програмните акценти в раздел „Отбрана и въоръжени сили” Бошкилов посочи осигуряване на условия на въоръжените сили за защита териториалната цялост на страната, ефективно използване капацитета на българския военнопромишлен комплекс за модернизация на Българската армия, увеличение с поне 10% на месечното възнаграждение за най-ниската длъжност в сектор „Сигурност”, доизграждане на оградата на границата ни с Турция, преизчисляване на пенсиите на военните и намаляване разликата между старите и новите.

„Ще поискаме и връщане на мигрантите, които не са бежанци от военни действия, в собствените им страни, както и отмяна на позорното постановление на МС, което им гарантира в България жилищно настаняване, заплащане на здравните осигуровки, предоставяне на финансова помощ и др. Срамно е един български пенсионер да получава 150 лева, а за издръжката на мигрант държавата ни да харчи по 1100 лева на човек”, категоричен бе Бошкилов.

„Искаме промяната и ще я постигнем – обединени и решени за победа. Това ще е победа за България, за всички нас. ГЕРБ докараха народа до просешка тояга. Увеличиха безработицата, замразиха пенсиите, работещите в Благоевградско са на предпоследно място по доходи и заплати в страната. Сега е време да кажем “не” на тази социална несправедливост”, призова лидерът на БСП в Благоевград.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *